To je to što me zanima!

Dragi čitatelji, hvala! Novine su se rasprodale, a sav prihod ide za pomoć stradalima u potresu

Zahvaljujemo svim čitateljima koji su kupili 24 sata, koji je u cijelosti rasprodan. 24sata su u suradnji s Tiskom i Fortenova grupom sav prihod od prodaje dvobroja 24sata uplatili u korist stradalih u potresu
Vidi originalni članak

Petrinji, Sisku, Glini i svim okolnim mjestima, selima i zaseocima svakovrsna pomoć će trebati još jako dugo vremena.  Prizore ovakve solidarnosti nismo viđali od rata. Nužni smještaj, hrana, piće, medicinski materijal, osigurani su u rekordnom roku. Slijedi obnova porušenih kuća i stanova, gospodarskih objekata, pogona i staja.

Imamo suviše iskustva da na vrijeme ne bismo upozorili: tek ako država svemu pristupi sa najvećom mogućom odgovornošću, ako svaku pristiglu kunu, svaku ugrađenu ciglu, svaku armaturu, bude držala pod kontrolom, i oni koji primaju i oni koji daju moći će biti mirna srca. Transparentnost, odgovornost, zakonitost... Da, i to su antipotresne mjere.

Na puno mjesta, od podsljemenskih obronaka do Tirane i Izmira, vidjeli smo kako se u potresima najlakše ruše kuće u kojima su "snalažljivi" investitori zakidali na propisanom materijalu, a kontrolori žmirili na jedno ili oba oka. Vidimo i kako sporo ide obnova Zagreba. Na području Banovine nakon rata nije posvećena dovoljna pažnja  jačanju gospodarstva, pa je taj kraj odumirao. Kuće su bivale sve novije a ljudi sve stariji. I nije to samo tamo tako.

Odgovornost u obnovi kuća, transparentnost u trošenju sredstava - a stići će stotine milijuna i novac neće biti problem - mudrost u razvoju gospodarstva na poharanom području, vratit će život i nadu tom kraju, ali i cijeloj Hrvatskoj.

Ljudima iz stradalih područjima danas smo primjerke 24sata podijelili. 

Hvala svim našim čitateljima. Njihov će doprinos pomoći napaćenom stanovništvu potresom pogođenih područja. 

Idi na 24sata