To je to što me zanima!

Prijavili Dragičevića radi lažne adrese i utaje prireza Zagrebu

Bivši šef Ine je lažno prijavio prebivalište u Općini Pušća, gdje ima vikendicu, iako je živio u zagrebačkoj Rockefellerovoj ulici. Tako je izbjegao platiti prirez od 18 posto
Vidi originalni članak

Udruga Zviždač u ponedjeljak je protiv bivšeg šefa Ine Tomislava Dragičevića podnijela kaznenu prijavu DORH-u. Dragičević je lažno prijavio prebivalište u Općini Pušća, gdje ima vikendicu, iako je živio u zagrebačkoj Rockefellerovoj ulici. Tako je izbjegao platiti zagrebački prirez od 18 posto. Zviždač u prijavi ističe kako je Dragičević zbog lažnog prebivališta oštetio Grad Zagreb za 1,11 milijuna kuna. Kao član Uprave Ine Dragičević prima plaću od 146.000 kuna te mu zbog manjeg prireza od 2004. godine ostaje 4000 kuna mjesečno. Dragičević je nakon što je smijenjen s mjesta predsjednika Uprave Ine dobio otpremninu od 6,7 milijuna kuna, a budući da je prijavljen u Pušći na otpremninu je platio 10 umjesto 18 posto prireza, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • fajtercoric 07.12.2010.

    Otišla punica i "pošteni" zaštitar Mesić pa je mali napokon dobio po prstima !!!

  • nostradurus 07.12.2010.

    Čovijek samo čita zakon i po njemu postupa. Nije li se Bandić razveo da bi on i žena mogli doći jeftino do stana. Ako čovjek ima vikendicu i u njoj boravi više od 11 mjeseci godišnje, da li njega treba tužiti jer ima pogrešno prijavljeno prebivalište i tada mu vratiti prirez? Cijelu stvar sa prirezom su zakuhali političari glupim zakonima. Htjeli su da se prirez plaća tamo gdje stanuješ. Od ovoga ima korist Pušća jer je privlačila stanare, a gubitak Zagreb koji ih je odbijao visokim prirezima. I kaj sad? Pa i Ivanišević je prijavljen u Monaku. Treba li i njega osuditi?

  • mimaca 07.12.2010.

    joj da je samo on.................... ni po muke

Komentiraj...
Vidi sve komentare