To je to što me zanima!

Nije vidio otok, zabio se u obalu i pao na stijene: 'Halo, policija? Nasukao sam se, krvarim...'

Po ozlijeđenog hrvatskog državljanina odmah su krenuli službenici Lučke kapetanija Zadar zajedno s liječnicima. Iz stožera Lučke kapetanije cijelo su vrijeme s ozlijeđenim muškarcem pričali na telefon
Vidi originalni članak

Prava drama odvijala se u petak kod Dugog otoka, gdje se hrvatski državljanin gumenjakom zabio u otok Veli Paranak. Stradali voditelj brodice J.L., nazvao je policiju, rekao im je da se teško ozlijedio i da krvari u predjelu podlaktice. 

Službenici Lučke kapetanije Zadar odmah su započeli s koordiniranom akcijom spašavanja. Osim njih, na spasilačkoj brodici bili su i djelatnici Hitne medicinske pomoći, a čitavo vrijeme trajanja akcije iz Kapetanije su s ozlijeđenim pričali na telefon. 

SPLITSKI AKVATORIJ Dramatična potraga na moru: Išao u ribolov i nestao, policija ga pronašla u tri ujutro

Sat vremena nakon poziva, službenici su doplovili su na poziciju nasukanja i prebacili ozlijeđenog muškarca na spasilačku brodicu, odakle su odmah krenuli prema Mulinama, gdje su pristali u 13.20 sati. Ozlijeđeni je prevezen u Opću bolnici u Zadru. 

- Odmah po zaprimanju dojave službenici Lučke kapetanije  Zadar izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i isplovili spasilačkom brodicom kapetanije prema poziciji nesreće. U dogovoru sa dežurnim 
zdravstvenim djelatnicima Opće bolnice Zadar, u 12.25 sati na spasilačku brodicu ukrcani su i djelatnici Hitne medicinske pomoći u mjestu Muline, na otoku Ugljanu, a čitavo vrijeme trajanja akcije iz kapetanije su s ozlijeđenim održavali telefonsku komunikaciju - javlja David Radas, glasnogovornik ministarstva mora.

Nije vidio otok?

- Očevid ćemo nastaviti sukladno zdravstvenom stanju ozlijeđenog voditelja brodice. Zasad je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a njegov gumenjak je značajno oštećen. Prema njegovu iskazu, zabio se u obalu otoka Veli Paranak brzinom od oko 20 čvorova te je od siline udara izletio iz brodice na obližnje stijene. Lučka kapetanija Zadar voditelju, ujedno i vlasniku  nasukane brodice,odredila je mjeru zabrane plovidbe i obavezu izvanrednog tehničkog pregleda - dodaje Radas.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u trenutku pomorske  nesreće na brodici nije bilo drugih ljudi, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • najiram 10 20.06.2020.

    bio je u nog daunu ...nije zdravo za goto primao ćčinjenicu da to ni val več kopno...čovek u nog daunu od njivog delanca 7 pot na istem tropu....mož mislit koje je to stanje uma...

  • AnarhosindikaIist 20.06.2020.

    Horvatinčićev instruktor.

  • Amadeus88 20.06.2020.

    A stvarno ne kužim? Nije vidio otok mogu misliti koliko je bilo maligana u njemu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare