To je to što me zanima!

Drama na moru: Prevrnule se jedrilice nedaleko od Brača

Sudionik (15) regate je pao u more. Srećom, kasnije je sam isplivao na obalu otoka Brač, odakle se nedugo potom osobno telefonski javio i potvrdio da je neozlijeđen
Vidi originalni članak

Akcija za nestalom osobom u moru splitskog akvatorija sretno je završena. Naime, tijekom trajanja tradicionalne 'Mrdujske regate', koja je održana unatoč lošem vremenu, potonulo je jedno plovilo, a jedan je čovjek nestao.

U subotu u 12.17 sati sudionik regate pozvao je pomoć jer je član posade druge regatne jedrilice imena 'Remorker' pao u more, na udaljenosti oko 500 metara od rta Gomilica, otok Brač. Lučka kapetanija i Gorska služba spašavanja su brzo došli. 

Nestao je natjecatelj (15), državljanin Republike Hrvatske te su se nasukale dvije jedrilice na rtu Gomilica. Jedna od nasukanih jedrilica nedugo nakon nasukanja je potonula, ali su posade u komunikaciji sa službenicima splitske Kapetanije potvrdile da srećom nema ozlijeđenih i da su uspjeli izaći na obalu.

U 13.08 sati je javljeno da je nestali natjecatelj (15) sam isplivao na obalu otoka Brač, odakle se nedugo potom osobno telefonski javio i potvrdio da je neozlijeđen. 

Službenici Lučke kapetanije Split obavljaju očevid o uzrocima pomorske nesreće i nestanka maloljetnog nautičara u moru te nasukanja dvije regatne jedrilice na obalu otoka Brača. 

Oštećenu regatnu jedrilicu su  osigurali od potonuća i oteglili u Bobovišće na otoku Braču, dok je pozicija potonuća druge regatne jedrilice označena kako ne bi predstavljala opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ajetodoo 07.10.2017.

    Kad gledam te regate dođe mi da zaplačem kolko se ti dečki muče s tim orahovim ljuskama, natežuči se sa silnim konopcima,užadi i štrikovima, jedrima, polugama,kao u prethistorijsko doba, a uz ovakav napredak nauke i tehnike koja omogućuju da sva plovila imaju komande na gumb. Zašto im država ili mama ne kupi moderna plovila da jadnici toliko ne stradavaju?

  • mily 07.10.2017.

    sutra je ,,Barkolana,, u Trstu, sudjeluje 1.4oo jedrilica. Puše bura, biti će interesantno

  • 07.10.2017.

    Kaj se jedrilica može prevrnuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare