To je to što me zanima!

Drama na Poštaku: Planinarki pozlilo, spašavali je HGSS-ovci

Zbog nepristupačnosti terena, na zahtjev HGSS-a, angažiran je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za prijevoz planinarke, koji je sa helidroma KBC Split poletio u srijedu oko 14.50 sati
Vidi originalni članak

Planinarki (49) pozlilo je u srijedu dok je bila na planinskom vrhu Poštak, koji se nalazi između Gračaca i Knina, u blizini mjesta Otrić. Osjećala je bol u prsima i njeni su prijatelji zvali Hitnu pomoć.  

- Prema informacijama s terena radilo se o ženi koja se žalila na bolove u prsištu te povremene gubitke svijesti, zbog čega je akcija okarakterizirana kao hitna, stoji na službenim stranicama HGSS-a.

POLJAKINJA BILA SVA IZGREBANA GSS spasio golu ženu u blizini Međugorja: 'Pričala je o Gospi'

Zbog nepristupačnosti terena, na zahtjev HGSS-a, angažiran je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za prijevoz planinarke, koji je sa helidroma KBC Split poletio oko 14.50 sati. Planinarka je preuzeta oko 15.30 sati te su je prevezli do helidroma KBC Split i dalje vozilom HMP u VB Križine. 


- Dolaskom na mjesto događaja zemaljska ekipa obavlja medicinsko zbrinjavanje te po dolasku helikoptera unesrećenu predaju ekipi letača spašavatelja HGSS-a među kojima je i liječnica, kažu u HGSS-u.

U akciji traganja i spašavanja na terenu sudjelovala su tri člana HGSS-a Šibenik i 5 članova HGSS-a Zadar, dok su u prijevozu helikopterom sudjelovala četiri člana HGSS-a Split.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Inteligencija 27.12.2018.

    Kud se digla hodati ? što kolaće nije pekla

  • 27.12.2018.

    Mnogi vole planinarit ali malo ih se moze zvati "planinarima".

Komentiraj...
Vidi sve komentare