To je to što me zanima!

Drama na utakmici: Trener igrača spasio od gušenja

Makarska: Dvojica igrača sudarila su se glavama na nogometnoj utakmici. Jedan se srušio i izgubio svijest. U pomoć je tada pritrčao trener J. Bajić
Vidi originalni članak

U polovini drugog poluvremena nogometne utakmice u Makarskoj, u žaru igre Josip Kolić (21), igrač gostujućeg Velebita iz Benkovca i Zoran Nižić iz Zmaja, sudarili su se glavama. Kolić je tada pao, udario glavom o teren i onesvjestio se. Prilično ružna scena izazvala je paniku na makarskom stadionu. Ali trener domaćina Jurica Bajić je izvrsno reagirao, dotrčavši do igrača, kojem je pružio prvu pomoć.
- Stavio sam mu prste u usta, a on me je instiktivno i snažno ugrizao tako da sam cijelu noć osjećao bol u prstima. Ponovno sam mu stavio prste u usta i izvukao poveću žvaku, koja mu je već zatvorila dišne puteve - prepričao je Zmajev trener, inače vozač Hitne pomoći.
- Mi smo na Hitnoj srećom svi obučeni za ovakve slučajeve tako da ni sekunde nisam dvojio. Ovo je i opomena svim igračima da za vrijeme utakmice ne smiju ništa imati u ustima, a pogotovo žvake. Sve je moglo završiti kobno -  kaže Bajić sretan što je pomogao mladiću koji je nakon ukazane pomoći ipak dobro, te mu je u splitskoj bolnici ustanovljen potres mozga.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • levanat 06.04.2009.

    svaka čast majstore,u ovakvim situacijama se vidi tko je heroj

  • makarska 06.04.2009.

    Josipe legendo, svaka cast. da tebe nema i hitna u makarskoj bi bila u kur.../ svaka cast

  • motorna pila 06.04.2009.

    Hvala Bogu da je sve sretno završilo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare