To je to što me zanima!

Virus u Sloveniji: Evakuirali su cijelu školu, zaražena učiteljica

U srijedu ujutro je potvrđeno da je jedna učiteljica u osnovnoj školi Frana Albgrehta u slovenskom gradu Kamniku zaražena korona virusom pa je odmah naređena evakuacija škole
Vidi originalni članak

U Sloveniji je prema zadnjim informacijama 57 zaraženih, objavio je ministar zdravstva Aleš Šabeder, piše 24ur.com.  Oni se nalaze na izolaciji u tri grada: Novom Mestu, Ljubljani i Mariboru. 

Jutros je potvrđeno da je jedna učiteljica u osnovnoj školi Frana Albgrehta u slovenskom gradu Kamniku zaražena koronavirusom pa je odmah naređena evakuacija škole, javljaju slovenski mediji. Škola će biti zatvorena 14 dana. Učiteljica je bila u kontaktu s djecom iz četiri razreda.

PRATITE UŽIVO SVE O KORONI: Još troje zaraženo, a događaji s više od 100 ljudi se otkazuju

Slovenija danas počinje nadzirati granicu s Italijom zbog koronavirusa. Pri ulasku kontroli podliježu svi koji nisu slovenski državljani ili u Sloveniji nemaju stalno prebivalište. Za ulazak u Sloveniju inozemni putnici trebat će potvrdu da nisu zaraženi koronavirusom, ne stariju od tri dana.

Kako prenosi Slovenska tiskovna agencija STA, pozivajući se na vladine zaključke donesene na dopisnoj sjednici, na talijansko-slovenskoj granici ili u njezinoj blizini provjeravat će se imaju li putnici koji dolaze iz Italije potvrdu o negativnom nalazu na Covid-19 koju im je izdalo nadležno tijelo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potvrda mora biti na slovenskom, engleskom ili talijanskom jeziku i ne smije biti starija od tri dana. Osobama bez takve potvrde ulazak u Sloveniju može se zabraniti, no kontrola se ne odnosi na teretni promet. Ministar zdravstva izdat će dodatnu odredbu u kojoj će biti definirano u koliko sati u srijedu počinje provedba kontrole ulaska, prenosi STA priopćenje slovenske vlade.
 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • teletina 11.03.2020.

    Slovenci su bili prije dva tri tjedna na školskim praznicima. I evo ti sad. A imali su stav da njih neće to pogoditi. U 5 dana 57 oboljelih. Država 25 puta manja od Italije. Koliko bi tek bilo da su veći i gušće naseljeni.

  • 11.03.2020.

    neka cekaju jos koj dan kad bude preko 1000 da zatvore granice••••

  • 11.03.2020.

    Djeco uzivajte, proslavite!😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare