To je to što me zanima!

Dramatična akcija HGSS-a kod Imotskog: Usred noći spašavali izletnika, sam otišao na brdo

Mladić koji se sklonio u lovačkoj kući noćas je zvao pomoć i rekao da je u jako lošem stanju. Deset spašavatelja HGSS-a brzo je krenulo u akciju te su mladića pronašli i s teškog terena prebacili do Hitne
Vidi originalni članak

Mladog izletnika u dramatičnoj akciji noćas su spašavali makarski HGSS-ovci kod mjesta Medov Dolac. 

Kako su izvijestili, oko 1.37 sati preko Centra 112 dobili su dojavu da je mladić u lovčakoj kući i u jako lošem stanju te da mu je potrebna hitna pomoć. 

Odmah su alarmirali sve spašavatelje HGSS stanice Makarska i u kratkom roku njih 10 izašlo je na teren. Uz pomoć djelatnika PGP Imotski brzo su došli do mladića kojem su pružili prvu pomoć i pripremili ga za transport koji je po grubom terenu trajao 45 minuta. 

Čim su stigli do prvog pristupačnog dijela, mladića su preuzeli djelatnici HMP Šestanovac.

- Ovim putem još jedan put apeliramo na sve zaljubljenike u prirodu da, ukoliko je to moguće, ne odlaze sami u planinu. Isto tako napominjemo kako je bitno što bolje se pripremiti za sve uvjete boravka u prirodi - poručili su iz HGSS-a. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • arow 01.09.2021.

    Javio se jer je bio preumoran da se vrati,njih 10 idu spasaviti lika koji je sklonjen u lovackoj kuciSta mu se moglo desiti tamo do ujutruPrevise je upuhao zdravlja u sebe

  • GOSPODAR VATRE 01.09.2021.

    Zna se kolika je cijena sata rada GSS-a, korištenje opreme i cijena ekipe HMP. Naplatiti i dodatno kazniti ovakve avanturiste. U Austriji debelo naplate svaki flaster, a mi se ponašamo ko da nas financira neki arapski šeik. Sve to mi plaćamo iz proračuna.

  • Šišmiš 01.09.2021.

    U jako lošem stanju je od čega? Bijelog, cuge? Lik je pod krovom u lovačkoj kući, a to što je toliko blentav da nit vatru nezna zapalit - to je gubitak vremena "spašavat".

Komentiraj...
Vidi sve komentare