To je to što me zanima!

Dramatično spašavanje: Izvukli su izbjeglicu s tonućeg broda

Obalna straža primijetila je brod u nevolji tijekom svojih uobičajenih patrola. Na plovilu se nalazilo 24 ljudi, a u nesreći ih se utopilo 27 te se šest smatra nestalima
Vidi originalni članak

Turska obalna straža spasila je izbjeglicu iz Egejskog mora koji se svim snagama držao za pramac tonućeg broda. 
Obalna straža primijetila je brod u nevolji tijekom svojih uobičajenih patrola. Na plovilu se nalazilo 24 ljudi, a u nesreći ih se utopilo 27 te se šest smatra nestalima. Pokušavali su stići do grčkog otoka Lezbosa.

Dramatično spašavanje snimio je jedan od spasioca koji je nosio Go-Pro kameru. Spasioci su do tonućeg broda stigli helikopterom te je jedan od njih skočio u vodu i doplivao do muškarca koji je pak skočio s pramca te su zajedno ušli u helikopter. 


Međunarodna organizacija za migracije objavila je kako je dnevni prosjek izbjeglica koje stižu u Europu 10 puta veći nego prošle godine. Dnevno ih dolazi u prosjeku 2000. Od početka godine morskim putem na europsko tlo pristiglo je 76.000 izbjeglica.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • tiha voda_492 11.02.2016.

    koja drama covjece...

  • Ludjak1981 11.02.2016.

    IZbjeglica, a bjezi od cega? Turska nije sigurna zemlja????

  • kesha 11.02.2016.

    Ovako će se nastaviti stradavanja a spasiti će se jedino ovi obučeni isilovci a žene i djeca utapati. Zašto se ne pošalje poruka da se zatvara granica za ilegalce i da će za žene i djecu biti organiziran prijevoz. I dosta više. Pogoduje se švercerima i isilovcima dok ostali stradavaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare