To je to što me zanima!

Dramatično spašavanje: Vjetar je paraglajdera bacio na stijene

Nesretni paraglajder je zapeo usred stijene na sjevernoj obali Cornwalla u Engleskoj. Spašen je helikopterom nakon što ga spasiteljski tim nije uspio izvući zbog iznimno nezgodnog položaja koji je zauzeo pri padu
Vidi originalni članak

Jak vjetar je otpuhao paraglajdera ravno u stijenu. Tkanina se zaplela o hridi, a paraglajder nije mogao ni gore ni dolje. Ovaj stravični scenarij se dogodio jednom muškarcu u Cornwallu, u Engleskoj. Čovjek s plaže ga je ugledao i pozvao obalnu stražu. Spasiteljski tim, unatoč brzoj reakciji, mu nije mogao pomoći zbog nezgodne pozicije u stijeni. Pozvali su helikopter iz Newquaya čiji tim je paraglajdera uspješno spustio na zemlju, prenosi Daily Mail.

- Spašavanje je bilo iznimno naporno. Morali smo prvo ukloniti zapetljano krilo iz stijene kako bi uopće došli do paraglajdera. - rekao je Colin Smith, voditelj spasiteljskog tima.

- Zbog nezgodnih stijena na ovom području, obalna straža nije mogla spustiti paraglajder, ali smo timskim radom na kraju uspjeli spustiti na sigurno tlo. - kaže pilot Julian Williams.

Cijeli pothvat je snimljen snimkom iz helikoptera, a paraglajder je spušten na zemlju bez ozljeda.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Uglly-Unruly 13.06.2016.

    nije uzalud stara narodna:hvali zrak drž'se kopna ;...;

Komentiraj...
Vidi sve komentare