To je to što me zanima!

Drastična štednja: Sad C. Airlines leti sa Zrinjevca

Generalni direktor CA-a kaže kako će tvrtka napustiti prostorije u srcu Zagreba kako bi našla jeftiniji prostor. Tvrtka je naime u velikim gubicima
Vidi originalni članak

Prošle godine Croatia Airlines izgubila je 300 milijuna kuna. U prva tri mjeseca ove godine minus je narastao za dodatnih 100 milijuna. No direktor tvrtke Ivan Mišetić tvrdi kako je razvio plan spasa hrvatskog avioprijevoznika. Croatia Airlines, potvrdio je Jutarnjem listu, definitivno neće postati niskotarifni prijevoznik jer bi to značilo mnogo poteškoća. Postojeća flota će se restrukturirati, dio zaposlenih će biti otpušten, a neopravdani troškovi kompanije bit će smanjeni. Tvrtka će, recimo, napustiti prostorije u srcu Zagreba, na Zrinjevcu, kako bi našla jeftiniji prostor. Ako mjere daju rezultat, Croatia bi do 2013. poslovala pozitivno, pa bi u eventualnoj privatizaciji postigla znatno veću cijenu. Dio upućenih ne vjeruje u ostvarivost takvog plana. Zračna luka Zagreb okrenut će se, čini se, jeftinijoj konkurenciji - strane niskotarifne kompanije - koja bi Croatija Airlinesu mogla ozbiljno podrezati krila. Uđu li one na hrvatsko tržište, CA će se naći u još većoj nevolji. Restrukturiranju avioprijevoznika sad se postavila prepreka koju nisu očekivali. “Dok smo imali novca, valjali smo im”, kažu u CA.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ZLX 25.07.2010.

    \"a neopravdani troškovi kompanije bit će smanjeni\"??????? a zašto ih je bilo do sad????? ista stvar ko i rebalans.. mi trošimo nepotrebno, pa ćemo sad smanjit. zaš nisi smanjio prije?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare