To je to što me zanima!

Dražba osobnih stvari američke sutkinje Ruth Bader Ginsburg, među njima i Picassove figurice

Keramičke figurice koje je izradio slavni Picasso, radovi starih majstora i kaput od nerca, samo su neki od predmeta i umjetničkih djela iz zbirke pokojne američke sutkinje Ruth Bader Ginsburg koji će se naći na dražbi
Vidi originalni članak

Keramičke figurice koje je izradio slavni Picasso, radovi starih majstora i poznati kaput od nerca, samo su neki od osobnih predmeta i umjetničkih djela iz zbirke pokojne američke sutkinje Ruth Bader Ginsburg koji će ovaj mjesec biti ponuđeni na aukciji, objavila je aukcijska kuća The Potomack Company.

Prihod od prodaje ići će Nacionalnoj operi u Washingtonu kako bi se podupro oblik umjetnosti koji je bio tako blizak srcu legendarne sutkinje Vrhovnog suda, u narodu poznate kao "RBG". Umrla je u rujnu 2020. u dobi od 87 godina.

DRAŽBA U BEVERLY HILLSU U rujnu kreće prodaja osobnih stvari preminule Betty White. Vrijednost? 13.8 milijuna kuna

Zbog svoje nepokolebljivosti i poštenja tijekom godina dobila je status superzvijezde i postala svojevrsna ikona, čak i među mlađim generacijama koje su joj nadjenule nadimak "The Notorious RBG" po uzoru na nadimak ubijenog repera "The Notorious B.I.G.-ja"

- Ginsburg je bila velika obožavateljica umjetnosti u najširem smislu, no posebna je bila njezina strast prema operi. Sredstva prikupljena na dražbi pridonijet će radu Nacionalne opere u Washingtonu - rekli su iz te kulturne institucije.

Pokojna sutkinja je toliko voljela operu da se više puta pojavila na pozornici Washington National Opere u kameo ulogama.

SLIJETANJE NA MJESEC Jedinstvena zbirka: Originalne NASA-ine fotografije misija Apollo prodali za 160.000 eura

Dražbu organizira aukcijska kuća The Potomack Company u mjestu Aleksandriji, nedaleko od Washingtona, a održat će se 27. i 28. travnja.

Osim po svojem radu "RBG” je postala poznata i po svojemu dress codeu - fino kačkanim rukavicama, neizostavnoj bisernoj ogrlici i prepoznatljivome ovratniku od muslina.

Među više stotina osobnih predmeta na dražbi će se ponuditi i nekoliko plaketa i vrijednih medalja koje je dobila tijekom svoje dugogodišnje karijere.

NA DRAŽBI Rijetku Botticellijevu sliku su prodali za 45 milijuna dolara

Uz Picassovu gravuru i figurice od keramike, zainteresirani će se moći natjecati za kupnju brončane skulpture Glenn Goodacre, serigrafiju njemačkog umjetnika Josefa Albersa te za brojne radove indijanskih i domorodačkih umjetnika, poput skulpture inuitske umjetnice Anite Issaluk.

Ako je pokazatelj uspješnosti dražbe svota prikupljena od nedavne prodaje knjiga iz sutkinjine bogate osobne knjižnice, ova bi aukcija mogla biti vrlo uspješna. Naime, u siječnju su predmeti iz Ginsburgine knjižnice na dražbi prodani za ukupno 2,3 milijuna dolara.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare