Show

Komentari 0

U rujnu kreće prodaja osobnih stvari preminule Betty White. Vrijednost? 13.8 milijuna kuna

U rujnu kreće prodaja osobnih stvari preminule Betty White. Vrijednost? 13.8 milijuna kuna

Najosobniji predmet je "sat od 14-karatnog zlata koji je poklonjen Betty 25. prosinca 1940. s inicijalima T.C.W. što je, naravno, Tess White, Bettyna mama

Osobni predmeti koji su nekoć pripadali legendarnoj komičarki Betty White, uključujući zlatni sat njezine majke, trebali bi se naći na dražbi u rujnu.

Nagrade, slike, scenariji, nakit i odjeća nošena na crvenom tepihu glumice iz "Zlatnih djevojaka" izloženi su u dražbovnoj kući Julien's Auctions na Beverly Hillsu.

White je umrla u 99. godini 31. prosinca prošle godine.

- Ovo je aukcija koja predstavlja nevjerojatan život i karijeru. Riječ je o dražbi životnog stila - rekao je Martin Nolan, izvršni direktor Julien's Auctions.

- Svi su ti predmeti došli iz njezina doma u Brentwoodu ili iz njezine rezidencije u Carmelu u sjevernoj Kaliforniji, gdje je živjela sa suprugom Allenom Luddenom - dodao je.

Najosobniji predmet, prema Nolanu, je "sat od 14-karatnog zlata koji je poklonjen Betty 25. prosinca 1940. s inicijalima T.C.W. što je, naravno, Tess White, Bettyna mama."

White je započela karijeru na radiju kasnih 1930-ih, a 1939. imala je televizijski debi. Godine 1952. White je imala vlastitu televizijsku seriju "Život s Elizabeth" i nastavila je s kultnim ulogama u "The Mary Tyler Moore Show" i "Zlatne djevojke".

Bila je jedna od prvih osoba koje su dobile zvijezdu na Stazi slavnih 1960. godine. Manja replika, koja se primatelju dodijeli kada im se dodijeli zvijezda, prodavat će se na dražbi.

Tu su i brojne slike s motivom životinja i slike koje su djelo životinja.

- Kućni ljubimci su bili njezina stvar. Rekla je da voli svoj posao u šoubiznisu kako bi mogla podupirati svoj posao sa životinjama - rekao je Nolan.

Na aukciji su tri slike - djela Kokoa, gorile koja je komunicirala znakovnim jezikom. Nolan cijelu kolekciju procjenjuje na 1 do 2 milijuna dolara (oko 13.8 milijuna kuna). Dražba će se održati u rujnu na Beverly Hillsu.