To je to što me zanima!

Dražen Budiša: I nama bi BiH mogla dati koridor u Neumu

Nakon višegodišnje šutnje Dražen Budiša se oglasio oko arbitraže sa Slovenijom i dao originalnu ideju: ako mi dajemo Sloveniji morski koridor, i BiH može nama kroz Neum
Vidi originalni članak

Taj bi nam koridor prištedio desetke milijuna eura koje ćemo potrošiti na gradnju Pelješkog mosta, rekao je Budiša u Večernjem listu.
Europska unija mogla je i nama napraviti ‘junction’ u Neumu i Kleku, a ne da se troši 300 milijuna eura za Pelješki most kako bismo mi povezali svoj teritorij, kaže Budiša. Da smo se mi postavili kao Slovenci, s njihovom argumentacijom koja je doduše falš, ali postoji, mogli smo reći: ‘Oprostite, mi smo u Jugoslaviji imali slobodan prolaz prema Dubrovniku i tražimo to pravo i danas’. To je ista logika kojom su išli Slovenci, kaže Budiša dodajući kako ovu ideju još nitko nije izložio.

Ideja koridora kroz Neum ima smisla, posebno ako Bosna i Hercegovina jednog dana uđe u EU, pa će prolaz kroz Neum ionako ići glatko, a most biti suvišan. Problem je što postoji mogućnost da BiH ne uđe u Europu. I što oni koridor možda ne bi dali. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • bila-lađa 03.07.2017.

    zanimljivo je da se ništa nije događalo ovih par godina dok je trajao sud a sad najednom svi krše neke zakone... i opet pohlepa za tuđim ne jenjava

  • Uragan_1 03.07.2017.

    Dat ce ti Bosanci hurac jer ste svojom politikom zavrijedili.

  • 03.07.2017.

    Ne zazivajte vraga jer bi smo arbitražom mogli izgubiti najjužniji dio lijepe naše.✊👊

Komentiraj...
Vidi sve komentare