To je to što me zanima!

Drogiran se BMW-om zabio u obitelj na naplatnim kućicama: Sud mu drastično smanjio kaznu

Sud je zaključio da Mlinariću treba uzeti u obzir olakotne okolnosti, poput njegove neosuđivanosti i nekažnjavanosti u vrijeme počinjenja kaznenog djela
Vidi originalni članak

Ozren Mlinarić (39) pravomoćno je osuđen na dvije godine i devet mjeseci zatvora zbog teške prometne nesreće koju je 2019. skrivio na naplatnoj postaji Sveta Helena.

Mlinarića je prvo Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno osudio na pet godina zatvora, a nakon žalbe je tročlano sudsko vijeće Županijskog suda u Osijeku kaznu smanjilo na dvije godine i devet mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sud je zaključio da Mlinariću treba uzeti u obzir olakotne okolnosti, poput njegove neosuđivanosti i nekažnjavanosti u vrijeme počinjenja kaznenog djela, prenosi Jutarnji list.

- Tijekom cijelog sudskog postupka optuženi je vrlo emotivno proživljavao cijeli događaj, što je vidljivo i iz zapisnika od 22. rujna 2022. kada je konstatirano kako je tijekom iznošenja obrane ‘bio u emocionalno narušenom stanju te da je iskreno iznosio obranu, da je doista pogođen samim događajem koji proživljava svaki dan i nosi taj teret kao i da će si kroz izdržavanje kazne pokušati oprostiti jer bi jednog dana htio pogledati ljude u oči - stoji u obrazloženju presude.

Uz to, sud je uvažio i riječi vještaka psihijatra dr. D. Zdunića, prema kojem je s odmakom vremena Mlinarić postao zreliji i stabilniji, da plače zbog učinjenog te da ne konzumira droge ni alkohol.

Mlinarić se 2019. pri punoj brzini zabio svojim BMW-om u Škodu s tročlanom obitelji koja je bila u koloni. Snimka njegove vožnje pokazala je kako uopće nije kočio pri nailasku na naplatu na autocesti. Tužiteljstvo je u optužnici te u završnom govoru istaknulo da je uzrok ove nesreće ogromna količina droge GHB koja je nađena u Mlinarićevom tijelu.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Splitski cvit 18.04.2023.

    Zna li tko čiji je sin taj Mlinarić?

  • svi u ku.... 17.04.2023.

    I suci kažu da imaju male plaće, zbog ovakvih odluka trebali bi raditi besplatno !

  • Vlad 17.04.2023.

    Jedino je kod nas alkoliziranost i vožnja pod utjecajem droga OLAKOTNA okolnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare