To je to što me zanima!

Drugi najbogatiji čovjek: Radni tjedan treba skratiti na tri dana

Da bi takvo što bilo izvedivo, Carlos Slim ističe da bi radni dan morao trajati do 11 sati te da bi se radni vijek pojedinca morao produžiti do 75. godine. Što vi kažete?
Vidi originalni članak

Carlos Slim (74), drugi najimućniji čovjek na svijetu čije se bogatstvo procjenjuje na gotovo osamdeset milijardi američkih dolara, izjavio je u petak tijekom poslovne konferencije u Paragvaju nešto što bi većina odmah potpisala - da radni tjedan treba skratiti!

Slim je mišljenja da bi trebalo raditi samo tri dana u tjednu jer bi to ljudima omogućilo da kvalitetnije žive i budu opušteniji. U zamjenu bi radili sve do 75. godine, i to do 11 sati dnevno, što nekima možda ne bi teško palo.

Slim trenutačno služi kao predsjednik uprave Telmexa, telekomunikacijske tvrtke koja je nedavno svojim radnicima uvrstila zanimljive stavke u kolektivni ugovor.

Tako će djelatnici koji su se kompaniji pridružili u kasnim tinejdžerskim godinama moći u mirovinu prije pedesete godine. Odluče li ipak zadržati radno mjesto i nakon te dobi, Telmex će im omogućiti da rade četiri dana tjedno uz punu plaću!

Idi na 24sata

Komentari 110

  • _petra_ 23.07.2014.

    do 75- ma dajte molim vas

  • dzo12 22.07.2014.

    kako bi nase prokletinje to prihvatile

  • dadić 22.07.2014.

    U našoj vladi sigurno ovo nisu pročitali ili ako i jesu, onda ništa ne razumiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare