To je to što me zanima!

Drugo čudo Ivana Pavla II. je ozdravljenje žene s Kostarike

Navodno se radi o ozdravljenju žene s Kostarike, koja je bolovala od teških ozljeda na mozgu. Žena je ozdravila nakon što se njena obitelj molila papi Ivanu Pavlu II.
Vidi originalni članak

Nedavno je objavljeno kako bi papa Ivan Pavao II. mogao biti proglašen svetim već u listopadu ove godine, a komisija teologa iz Vatikana potvrdila je i njegovo drugo čudo. Radi se o neobjašnjivom ozdravljenju, za koje je Vatikan istaknuo kako će začuditi cijeli svijet.

Službeni Vatikan još nije objavio detalje o čudu, a navodno se radi o ozdravljenju žene s Kostarike, koja je bolovala od teških ozljeda na mozgu. Žena je ozdravila nakon što se njena obitelj molila papi Ivanu Pavlu II., nakon što je on preminuo, javlja NY Daily News

Katolička crkva je nakon njenog ozdravljenja pokrenula veliku istragu, a liječnici su istaknuli kako se to ne može znanstveno objasniti. 

Za dovršetak procedure potrebna je još potvrda Kongregacije za pitanje svetaca te potpis pape Franje. Ivan Pavao II. mogao bi biti kanoniziran još u listopadu, između 35. godišnjice njegova izbora za papu i datuma svečanosti njegova ustoličenja. Službena potvrda o njegovoj kanonizaciji bi trebala biti objavljena još tijekom srpnja, osam godina nakon njegove smrti.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • Sonador 04.07.2013.

    Baš se pitam... Kakvu bi titulu zaslužio John Lennon? Ako je poanta u čudima kakvu titulu zaslužuje doktor Ranko Ugljen i to samo zbog slučaja s početka godine kada je ženi u ranim pedesetima koja 25 godina boluje od lupusa operirao aneurizmu srčane aorte veličine dječje glave (operacija koja je trajala duže od 10 sati, tijekom koje je mozak 40 minuta bio bez kisika a žena imala 15% šanse da preživi i to najvjerojatnije s oštećenjima mozga- do kojih nije došlo a ona se probudila nekoliko sati nakon operacije te se ubrzo potpuno oporavila)? Ta je žena svjetsko medicinsko čudo pa me zanima... Koliko "bodova" se dobije za takvo čudo?

  • rudonja 02.07.2013.

    Nije pošteno da papi priznaju čuda a da nitko ne prepoznaje čudotvornu moć moga spolovila kojim liječim žene !

  • samoRoBo 02.07.2013.

    Čovek koji je svakako svojom dobrotom i veličinom obilježio kraj jednog i početak drugog tisućljeća.Jeli svet ili ne, uopće nije važno? O njemu govore njegova dobra dijela. Da mnogi velikani imaju bar malo takve blagosti, na svijetu bi bilo lijepše živjeti?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare