To je to što me zanima!

Kruži lažna snimka Zelenskog s kokainom na stolu: Netko je na original fotku 'zalijepio' drogu

Na lažnoj snimci se vidi ukrajinski predsjednik Volodímir Zelenski tijekom videopoziva s nekoliko ljudi, a pokraj njega je hrpica kokaina i kreditna kartica. Na originalnoj snimci nema kokaina
Vidi originalni članak

Pokazatelj da se ratu u Ukrajini doista vodi na svim frontama je i posljednji pokušaj ocrnjivanja ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na društvenim mrežama se naime pojavila lažna video snimka na kojoj vidimo Zelenskog kako preko videopoziva razgovara s nekoliko ljudi, među kojima je i Elon Musk, a pokraj njega na stolu nalazi se hrpica bijelog praha i kreditna kartica.

Da je riječ o očitoj montaži pokazuje pogled na originalnu snimku na kojoj se na stolu ne vidi nikakav prah, a ni kartica.

Pretpostavlja se kako radi o ruskom pokušaju ocrnjivanja ukrajinskog predsjednika.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se lažnom snimkom napada Zelenskog. Sredinom prošlog mjeseca objavljen je video u kojem ukrajinski predsjednik objavljuje kapitulaciju.

Nakon toga, voditelj službe za sigurnosne protokole u Meti, tvrtki u čijem su vlasništvu Instagram i Facebook, izjavio je da su primijetili i uklonili lažnu video objavu.

DEEPFAKE VIDEO Ovo je lažni video Zelenskog u kojem objavljuje kapitulaciju: Napravljen je loše, amaterski

Lažni video je najvjerojatnije napravljen pomoću "deep fake" tehnologije, što je bio prvi incident takve vrste tijekom rata u Ukrajini. Stručnjaci kažu da je napravljen izuzetno loše, gotovo amaterski.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • liberian 24.04.2022.

    Ne virujen ni jednima ni drugima. Davno je netko rekao da u ratu najprije istina pogine.

  • 24.04.2022.

    Puno toga sam htjela napisati, ali odustala sam. Ispala bi Rusofil. Al,sjećam se ko danas,potpisa,dogovora Usa i Rusije Da Ukrajina nikada neće biti članica NATO-a, EU, da. I ona to netko zjebe? Tko?.

  • Zagorov_pajdo_Chico 24.04.2022.

    kad fotosopiraju Zelenskog da mu je koka na stolu odma sook i nevjerica, a kad se fotosopira Nives Celzijus to svima ok...dvostruki kriteriji

Komentiraj...
Vidi sve komentare