To je to što me zanima!

Držao je u svinjcu: Monstruma pustili jer je on slabiji od žrtve

Riječ je o stravičnom slučaju zlostavljanja i maltretiranja o kojemu smo prvi pisali, a gdje je muškarac (66) svoju suprugu (44) poput zvijeri lancima vezao u svinjcu
Vidi originalni članak

Bio je trijezan, nikad ranije nije prijavljivan ni osuđivan te je fizički slabije građe, navedeno je u rješenju kojim je istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odbila zlostavljaču odrediti pritvor.

Riječ je o stravičnom slučaju zlostavljanja i maltretiranja o kojemu smo prvi pisali, a gdje je muškarac (66) svoju suprugu (44) poput zvijeri lancima vezao u svinjcu. Bilo je to 3. listopada u Cepidlaku kraj Sv. Ivana Žabnog.

Gađao je klipovima kukuruza

Nakon što je ženu vezao, tukao ju je i iživljavao se nad njom na sve moguće načine. Između ostalog, gađao ju je klipovima kukuruza te je tjerao da jede kukuruz s poda poput svinje. Nesretnica je noć provela tako vezana sve dok  je nije oslobodio susjed, koji više nije mogao slušati njezine krikove. On je i pozvao policiju te prijavio nasilnika.

Nema dovoljno razloga da ostane u pritvoru

Policija ga je uhitila i kazneno prijavila za protupravno oduzimanje slobode, nanošenje ozljeda te prijetnju. Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici tražilo je da mu se odredi jednomjesečni pritvor kako ne bi ponovio nedjelo. No, istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu ocijenila je da nema dovoljno razloga da ga se zadrži. U obrazloženju takve odluke navela je da da dosad nikad nije bio prekršajno ni kazneno evidentiran, da je imao 0 promila, dok su njegovoj supruzi izmjerili 2,03 promila.

Žena imala problema s alkoholom

Povjerovala mu je da ga se žrtva ne boji jer je fizički slabiji od nje, odnosno ima svega 43 kilograma i visok je 163 centimetara, a kao olakotnu okolnost uzela je i njezin dugogodišnji problem s alkoholom. Također, žrtva je u to vrijeme bila otišla od kuće.

Sanja Sarnavka iz Udruge B.A.B.E. kazala nam je da unatoč zakonu i protokolu nemamo ljude koji razumiju problem nasilja.

- To je tipičan stereotip. Nije pitanje visine i težine već tko je moćan i tko ima glavnu riječ u obitelji. Očito je da žena nikad nije imala podršku obitelji zbog čega se i odala ovisnosti o alkoholu. Pitanje je zna li uopće koja su joj prava - objasnila je Sanja.

Idi na 24sata

Komentari 173

  • lilyan 14.10.2014.

    bez obzira na spol žrtve nitko nije zaslužio da ga druga strana muči niti ponižava niti psihički niti fizički.Ako se zajedno ne može nije to kraj svijeta, najgore je od svega svoje frustracije liječiti na onom tko je nemoćniji ( opet kažem bez obzira na spol).

  • mile980 13.10.2014.

    komplet jad i bjeda u svakom pogledu.to ni sud ni b.g ne ispravi dok su zivi tako ce zivjeti...

  • ojdimidojdimi 12.10.2014.

    BaBe i komentiraju što su babe............................................

Komentiraj...
Vidi sve komentare