To je to što me zanima!

Držao mrtvu majku u stanu 4 godine: 'Ne osjećam se krivim'

Priznao je krivnju za povredu mira pokojnika i krivotvorenje isprave, ali izjavio je da se ne osjeća krivim za točku 1. optužnice, a to je ostavljanje u teškom položaju bliske osobe...
Vidi originalni članak

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu jučer se nastavilo suđenje Tiboru Novaku (60) koji je četiri godine držao truplo majke Adele (87) u stanu. 

Priznao je krivnju za povredu mira pokojnika i krivotvorenje isprave, ali izjavio je da se ne osjeća krivim za točku 1. optužnice, a to je ostavljanje u teškom položaju bliske osobe. 

Rasprava je na kraju odgođena jer se na suđenju nisu pojavili svi svjedoci. Tibor je iz istražnog zatvora pušten da se brani sa slobode.  

Ostavljanje u teškom položaju bliske osobe definirano je člankom 171. Kaznenog zakona u kojem stoji: 'Tko kršenjem svojih zakonskih obiteljskih obveza ostavi u teškom položaju blisku osobu koji se ne može sam o sebi skrbiti, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine'.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Daone 21.03.2017.

    iskrena sućut obitelji

  • serendipity26 21.03.2017.

    Žao mi ga je.. očito mu nisu sve na broju.. Takve bolje smjestiti u ustanovu nego u zatvor gdje će ga maltretirati..

  • SilikoniralaSiSe 21.03.2017.

    hrvatski sudovi su sprdex ko i cijela drzava,bolje da su čovjeku dali psihijatra kako da se pomiri sa smrću svoje majke,očito je bio jako vezan uz nju i to mu je ostavilo psihičke smetnje i nemogućnost povezivanja jave,imam nikakvo povjerenje u pravdu i suce u hrvatskoj od korupcije do političkih garnitura a vrhunac svega nesposobnost,vi ste svi skupa jedna velika lakrdija

Komentiraj...
Vidi sve komentare