To je to što me zanima!

Država i Budiša moraju obitelji ubijenog Đekića platiti odštetu

Split: Vinko Budiša, koji je tada bio zapovjednik Specijalne policije u Splitu, ubio je 26. listopada 1996. Milenka Đekića iz službenog pištolja. Služi 4 god. i 11 mjeseci
Vidi originalni članak

Na splitskom Općinskom sudu donesena je nepravomoćna presuda temeljem koje država Hrvatska i Vinko Budiša koji je prije 15 godina ubio Milenka Đekića, moraju obitelji Đekić platiti naknadu u iznosu većem od 400 tisuća kuna.

Majci pokojnog Milenka, Stanki Đekić dosuđeno je 220 tisuća kuna, a bratu Željku i sestri Nevenki po 75 tisuća kuna naknade plus kamate. Država i Budiša morat će platiti i 11 tisuća kuna troškova pogreba te 45 tisuća kuna za izgradnju grobnice i spomenika. Sud je naložio i da se Đekićima podmire troškovi odjeće za sprovod od 10 tisuća kuna.

Obitelj Đekić tužila je Vinka Budišu i državu tražeći naknadu štete. Budiša, koji je tada bio zapovjednik Specijalne policije u Splitu, ubio je 26. listopada 1996. Milenka Đekića iz službenog pištolja, kad nije bio na dužnosti. Nepravomoćno je osuđen za ubojstvo u rujnu 2003. godine na kaznu od 4 godine i 11 mjeseci. Vrhovni sud je 2004. tu presudu potvrdio.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • golubica1 26.10.2011.

    e,plačljiv je al zbog sebe,a ne zbog života kojeg je oduzeo..plače nad svojom sudbinom,a trebao bi vola da ispeče i pozove suca koji mu je dosudio kaznu manju nego da je bio u krivolovu..

  • 25sat 26.10.2011.

    "...ćud je ćud, a sud je sud!", rek'o bi Đorđe Balašević, al nije mi jasno što je sudac htio postić s tim "...45 tisuća kuna za izgradnju grobnice i spomenika. Sud je naložio i da se Đekićima podmire troškovi odjeće za sprovod od 10 tisuća kuna."...gdje je taj studirao, ? U Hollywoodu ?!

  • kud idijoti 26.10.2011.

    a toxitox kad si tako informiran daj i nama objasni sto je to uradio klinac da bi po tebi bilo opravdano da mu se puca u potiljak?

Komentiraj...
Vidi sve komentare