To je to što me zanima!

Država od tvrtke Zlatar Violić traži povrat 1,2 milijuna kuna

Spor u kojem DORH traži od tvrtke Druga strana povrat 1,2 mil. kn sa zateznim kamatama slijedio je nakon odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
Vidi originalni članak

Državno odvjetništvo i trgovačko društvo Druga strana, nakladnik časopisa Zarez kojem je suvlasnica i članica uprave bila bivša ministrica kulture Andrea Zlatar Violić na zagrebačkom Trgovačkom sudu nisu postigli mirno rješenje spora. 

DORH stoga ostaje kod tužbenog zahtjeva za povratom 1,2 milijuna kuna za financiranje časopisa Zarez u 2012. i 2013. godini, javlja HRT.

Na ročištu održanom u srijedu odvjetnik Druge strane Božidar Feldman istaknuo je da se taj predmet ne može svoditi isključivo na pravno pitanje, ali je i naveo da je njegova stranka ponudila otplatu dijela duga uz prosječni diskont po kojemu Ministarstvo financija otpisuje porezne i ostale dugove predstečajnim dužnicima.

Spor u kojem DORH traži od tvrtke povezane s bivšom ministricom kulture povrat 1,2 milijuna kuna sa zateznim kamatama slijedio je nakon odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na temelju prijave Hrvatskog slova. U toj prijavi, o kojoj se odlučivalo 2013., upozoravalo se da je ministrica Zlatar Violić bila u sukobu interesa jer je u doba kada je Ministarstvo kulture dodjeljivalo državnu potporu časopisima bila suvlasnica Druge strane sa 6,67 posto udjela u tvrtki.

Zbog neprijavljenog suvlasničkog udjela u tom poduzeću ministrica je svojedobno platila kaznu od 15.000 kuna,javlja Večernji list.


Idi na 24sata

Komentari 55

  • 03.04.2015.

    Kao prvo na odvikavanje pa u zatvor.

  • Bassa_1 03.04.2015.

    Mene samo zanima koliko se uopče tog časopisa prodalo ? i ono što treba reći moglo se puno ljudi pomoći s tim novcem kojima je puno potrebniji.

  • cappuccino00 02.04.2015.

    treba sve te ministričiće malo pročešljat

Komentiraj...
Vidi sve komentare