To je to što me zanima!

Državni tajnik za 24sata: Onaj tko nema kategoriju 3, mora zaklati svinje do 30. studenog

Na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije oni bez kategorije 3 moraju zaklati svinje do 30. listipada, a na području cijele Hrvatske taj je rok 30. studeni, otkrio je državni tajnik
Vidi originalni članak

Bolest ne bira, ni malog, ni županiju ni općinu, kazao je za 24sata državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić koji je najavio novu odluku da svi uzgajivači koji nemaju kategoriju 3 svinje moraju poklati do 31. listopada. 

Pavić nam je objasnio kako kategorija 0 označava one koji imaju jednu svinju, kategorija 1 i 2 označavaju one koji imaju niskosigurnosne biosigurnosne mjere, dok oni uzgajivači s kategorijom 3 udovoljavaju biosigurnosnim mjerama. Kategorija 4 odnosi se na autohtone pasmine, oni imaju prostor i na otvorenom koji je ograđen.

- Svinje moraju ubiti oni koji neudovoljavanju uvjetima, odnosno tko nema kategoriju 3 svinje mora zaklati do 31.10 na području Osječko -baranjske i Vukovarsko srijemske županije, a do 30.11 na području cijele države - kazao nam je državni tajnik Pavić. 

Državni tajnik Pavić također nam je kazao kako vjeruje da će to napraviti svi, a ako ne naprave onda slijedi postupanje Državnog inspektorate. 

- Treba reći da se dosta ljudi prekategoriziralo u ova tri mjeseca od kad se bolest pojavila. U osječkoj županiji oko osam tisuća vlasnika je podiglo uvijete u kategoriju 3, imaju još vremena, 20-tak dana da i ostali koji imaju namjeru zadržati svinje podignu kategoriju i biosigurnosne mjere - zaključio je državni tajnik. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • matej1207 12.10.2023.

    Sta reci??? Vetenieami i drzavi fali para...prvo vetenirai nemaju posla osim cijepljenje pasa u godini dana sad su i ovo izmislili da veterinari zasluze placu...koja bolest o cemu vi pricate treba vas sve zatvorit u svinjac i tretirat vas kao sve te svinje kad ih se dode ubijat...jadno zbilja jadno da je narod i malo pametan i da ustane i krene na trg bilo bi potpuno drugacije...namecu nam da jedemo uvezeno smece da nas truju s svime i svacime htijeli su nas koronom pobit nisu uspijeli sada zele s ovim nas smanjit...sve je to namjesteno i nametnuto narudu....za sve postoji lijek i nacin

  • ludi 74 12.10.2023.

    Nije valjao šepavi,kad je slavonija hranila skoro pa cijelu jugu....boga mi ni krivousti kad je pored sebe okupio gamad za ostrijel....pa se pitam jesmo li mi sami sebi dobri,kad nismo u stanju izboriti se i za ovo malo dostojanstva hrvatskog covjeka....strasno

  • Ja ja i ona 12.10.2023.

    Sramota, a mi se l dalje samo na tipkovnici žalimo, s namjerom uništavaju sve ko hrani za sebe da nas prisile na kupnju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare