To je to što me zanima!

Državni vrh će medijaciju odbiti u rješavanju spora?

Državni vrh spremio je izjavu kojom se prihvaća arbitraža, ali samo kao međufaza, ali se i dalje traži da se spor riješi na međunarodnom sudu
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izjavio je u nedjelju za Novu TV da Hrvatska ne može prihvatiti slovenske ucjene pa da trgujući teritorijem postane članicom neke međunarodne institucije. Komentirajući prijedlog Europske komisije da se granična pitanja sa Slovenijom rješavaju medijacijom, predsjednik Sabora je želju Slovenije da se spor riječi na taj način nazvao svojevrsnom ucjenom.
- Kako drugačije to protumačiti nego kao ucjenu - rekao je Bebić, dodajući da Hrvatska ne može prihvatiti bilo kakvu ucjenu, a da bi postala članice neke međunarodne institucije.
- Ne postoji u Hrvatskoj nitko tko bi bio spreman trgovati državnim teritorijem i davati veće ustupke za bilo što pa i po cijenu da kasnije uđemo u Europsku uniju - istaknuo je Bebić. Na novinarsko pitanje "bi li bio smak svijeta da ne završimo pregovore do kraja 2009." Bebić je odgovorio kako "mi to želimo, ali ne bi bila nepopravljiva katastrofa ako se to ne dogodi". Hrvatska će u ponedjeljak poslati odgovor Bruxellesu na prijedlog o arbitraži graničnog spora sa Slovenijom. Prema pisanju medija hrvatski državni vrh spremio je izjavu kojom Hrvatska prihvaća arbitražu, ali samo kao međufazu, te da će tražiti da se granični spor u konačnici riješi pred nekim međunarodnim pravosudnim tijelom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • drug Tito_1 09.03.2009.

    Mogu sad naši pričat ovo i ono, na kraju bit će kako Bruxelles kaže i opet ode hrvatski ponos...

  • brko1 09.03.2009.

    Boli njih za hrvatski teritorij ona stvar, oni su se malverzacijama i uz prave informacije opskrbili s podosta kvadrata hrvatske zemlje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare