To je to što me zanima!

Dubrovnik kupcima otvorio vrata trgovina na cijeli dan

U Zagrebu su trgovački centri radili samo do 14 sati, a ne zna se hoće li sljedeću nedjelju raditi cijeli dan. U Dubrovniku rade sve dok ima turista
Vidi originalni članak

Trgovački centri u Zagrebu u nedjelju su radili do 14 sati, a u nekima nisu znali rade li narednu nedjelju cijeli dan. Nitko ih, naime, o tome nije obavijestio. U Avenue Mallu dileme nema.
- Od sljedeće nedjelje radimo cijeli dan, ponovno do 21 sat. Nije mi drago zbog ove promjene. Ali, ja raditi moram, požalila nam se prodavačica u Deichmannu. Blagajnica u Super Konzumu kazala je da oni već rade cijeli dan. Ogorčena je, ali ne želi izgubiti posao. Od pet pekarnica koje smo obišli niti jedna nije radila dulje od 14 sati. I dok zaposlenici nisu sretni odlukom Ustavnog suda, kupci su oduševljeni. Neki jer vole šetati trgovačkim centrima, dok drugi dolaze ciljano.
- Definitivno smo za rad nedjeljom. To je jedini dan kad možemu u kupovinu, jer radimo i subotom. Mi dolazimo ciljano, a ne u šetnju, kao mnogi - kaže obitelji Pulić iz Zagreba pred krcatim parkiralištem City Centra One.

U DUBROVNIKU SRETNI TURISTI I DOMAĆINI

Dubrovački  trgovci  su širom otvorili vrata turistima cijelu nedjelju. Sve trgovine su otvorenu gostima s kruzera  na prenapučenom Stradunu. Cijeli dan rade i trgovački lanci. Tommy trgovina radi do 21 sata, iako još piše da radi do 14 sati, na zadovljstvo turista i njihovih domaćina Dubrovčana. U dubrovački akvatorij pristala su četiri kruzera s oko 7.000 gostiju i članova posade. U gradu ju nastala  takva gužva da su turisti zatrpali ulaz u povijesnu jezgru s Pila. Okupirali su trgovine, suvernirnice, kioske i štandove.
- Radit ćemo cijeli dan odnosno dok su gosti s kruzera u gradu. To nam je prigoda da popravimo situaciju propuštenu proteklih mjeseci. Kako  u ponedjeljak na praznik dolaze kruzeri i tada ćemo raditi-naglasila je Katija, zaposlenica u salonu kože na Gundulićevoj poljani. Na osnovi iskustva trgovaca prihod  bi mogao samo u jednom danu biti viši od 200 tisuća eura.

TURISTI ISKORISTILI OBLAČNO VRIJEME ZA KUPOVINU
Prvu radnu nedjelju trgovine u Makarskoj su bile pune. Turisti su iskoristili oblačno vrijeme za šoping. Na barakama na gradskoj plaži je vladala gužva. Tu se zatekao i poznati hrvatski rukometaš Petar Metličić s obitelji koji je kratio vrijeme čekanja do polaska trajekta kojim ide na otoke u posjetu obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • jedinstvena 22.06.2009.

    ajde ne serite.. nikad vam ne valja.. i sad kad ste dobili radnu nedjelju vi se mislite od kada ćete radit.. E pa ja bi vam sad namjerno zabila opet izmjenu zakona u glavu pa dok vi mislite evo vam zabrana da opet nedjeljom ne možete radit! Tuke.. Ne valja vam kad ne radite, dobivate otkaze, ne valja kad radite.. pa jel vi znate šta hoćete??? I da, baš ću ić nedjeljom u shopping i to baš cijeli dan. I meni su dok sam radila i petke i svetke.. I da, baš ću ić taj dan u tjednu.. Onaj tko je hito zaradit već je i danas radio.. :P

  • smoker35 21.06.2009.

    nije problem raditi nikome-problem je kad radnik nije adekvatno plaćen jer zna se koliko se plaća rad nedjeljom i praznikom.Ja volim odraditi 8 sati za praznik-jer je plaćen+dnevnica jer radim +50% dnevnice jer je rad na praznik=150%gore-veoma stimulativno.Svatko tko tako ne plati radnika bezobrazno ga potkrada.Za takvog poslodavca koji krade mogu samo reći dao mu bog da si od te ukradene love platio kemoterapije

  • esna v 21.06.2009.

    prošle se godine DUBROVČANI žalili da turisti s kruzera samo gledaju i stvaraju gužvu,ništa ne kupuju.........imali su otvorene dučane cijeli dan....plaćali radnike za 220-240 sati mjesečno morali su im dati bruto plaću čak 2441,00 kn/1880 ,00neto/Vlasnici trgovina nedjeljomne rade-Sa velike mise dolaze po utržak.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare