To je to što me zanima!

'Dulju odgovdu brexita ne smije se uzimati zdravo za gotovo'

Nestrpljivo iščekujem što će reći Theresa May, ali što se mene tiče, ništa se ne treba uzeti zdravo za gotovo. Ništa. Osobito o čemu se priča, a to je dulja odgoda, rekao je Macron novinarima
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u srijedu da nestrpljivo čeka razlog britanske premijerke Therese May zbog kojega bi Europska unija Velikoj Britaniji trebala odobriti produljenje razdoblja pregovaranja o Brexitu. 

- Nestrpljivo iščekujem što će reći Theresa May, ali što se mene tiče, ništa se ne treba uzeti zdravo za gotovo. Ništa. Osobito o čemu se priča, a to je dulja odgoda - rekao je Macron novinarima po dolasku na summit EU-a u Bruxellesu. 

THERESA MAY: Računam na izlazak iz EU prije izbora za Europski parlament

- Moramo razumjeti zašto je upućen taj zahtjev, koji politički razlog to opravdava i koji su prijedlozi - rekao je. 

Macron je bio jedan od najglasnijih vođa u negodovanju zbog otezanja pregovora o Brexitu i želi pogurati stroge uvjete koji će ići uz bilo kakvo odobravanje odgode Britaniji. 

Francuski dužnosnici su poručili da Britanija treba obećati da neće ometati donošenje odluka u EU i pritom se obvezati na izuzimanje iz značajnih pitanja, poput odlučivanja o novom predsjedniku Europske komisije ili pregovorima o proračuna, ako joj se odobri odgoda. 

- Vrijeme je za donošenje odluka - rekao je Macron. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare