To je to što me zanima!

"Dužnike ne treba stavljati na stup srama, i ja sam dužnik"

Ivan Ergović je zadovoljan sastankom s premijerom i potpredsjednikom Vlade. Kaže da reforme treba provoditi te treba raditi na smanjenju troškova poduzetnika
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović i potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u srijedu su se sastali s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca te su razgovarali o aktualnim temama za gospodarstvo. Čačić je zaključio kako je sastanak bio odličan, s konstruktivnim temama kao što su CEFTA i EFTA, javlja Tportal. Dodao je kako se razgovaralo i o problemu građevinskog sektora. Čačić je kazao i kako je velika tema bila antipoduzetnička klima. Ističe da je "najgori karcinom hrvatskog društva nerazumijevanje važnosti poduzetništva". 

Čelnik HUP-a Ivan Ergović također je zadovoljan sastankom. Istaknuo je kako su zadovoljni prvim mjerama koje je poduzela Vlada da se smanjenjem doprinosa rastereti gospodarstvo. Ergović je rekao i kako reforme treba provoditi te treba raditi na smanjenju troškova poduzetnika. Čelnik HUP-a kazao je i kako se slaže s objavom liste poreznih dužnika, ali smatra kako nije dobro da se dužnike stavi na stup srama, već se treba tražiti uzrok i posljedica. Istaknuo je kako je i on isto dužan, ali su predali i poreznu prijavu te čekaju da se sve uskladi.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 38

  • kristov 22.03.2012.

    Ja bih bio za suprotan proces! Otkazao bi ovu i ovakvu državu i sve one koji nju vode i upravljaju i nju predstavljaju. Mi svi unaprijed plaćamo i podržavamo nerad, pljačku, korupciju, a kad bilo što trebate, bilo u upravi, bilo u zdravstvu, školstvu, bilo gdje gdje je ta famozna država, opet plati! I sad bi se još trebali mi stidjeti kako nismo uplatili porez, njima koji će ga rasprčkati, opljačkati, neracionalno utrošiti. Moju bruto plaću neka isplate na moje ruke, pa kad ću doći u bolnicu (koju i ovako plaćam) neka mi naplate uslugu, kada ću doći u općinski ured neka mi naplate svoju uslugu, školu i studije i tako plaćamo, a oni, ti takozvani državljani, neka si osiguraju život i zaradu od kud god hoće i od svojeg rada. Zašto bi ja plaćao pedere, zašto tisuće drugih udruga i udrugica, zašto bi plaćao bilo što bilo kome?! Što to za uzvrat svatko od nas dobiva? Dobivamo dugove koje nisam stvorio, dobivam čireve i kompleks, da nisam platio taj mastodont zvani država, makar i Hrvatska bila koju toliko i nesebično ljubim.

  • dahhmal 22.03.2012.

    Treba znati koje i koliko dužan ,glavonje će se kurč.. u skupim autima ,vilama i jahtama a fol nemaju za doprinose i plaće za radnike nek prvo namire dugove pa kaj im ostane nek se s tim kurč...Dosta nam je tih kvazi poduzetnika koji se žele obogatiti na brzinu gazeći i ljude i zakone

  • nlukac11 22.03.2012.

    to ti je to - isti čačić, jebeš vladu koja pregovara sa takovom osobom koja ne poštuje pravnu državu - (poreze ne plaća a ko zna što još.............)

Komentiraj...
Vidi sve komentare