To je to što me zanima!

Dva dana izostali s nastave: Roditelji pustili djecu u školu

Split: Roditelji nisu puštali djecu u školu, nezadovoljni što su u četiri godine školovanja promjenili čak pet profesorica. Ravnatelj OŠ Pojišan ih je ipak uspio urazumiti
Vidi originalni članak

Roditelji učenika 4a razreda splitske OŠ Pojišan poslali su u srijedu svoju djecu u školu, nakon što su dva dana izostali s nastave. Ravnatelj škole Boris Poljak upozorio ih je na zakonske mjere koje mora poduzeti ako djeci budu i dalje branili pohađati nastavu. Roditelji su se na kraju urazumili, a đaci sjeli u svoje klupe.

Roditelji nisu puštali djecu u školu, nezadovoljni što su u četiri godine školovanja promijenili čak pet profesorica. Razrednica koja je bila s njima od početka je oboljela od tumora pa joj je škola našla zamjenu. Nakon odrađenih kemoterapija razrednica se vratila na posao, ali nažalost ne zadugo. Stanje joj se pogoršalo, pa su joj opet trebali naći zamjenu. Mlada profesorica koja ju je prije mijenjala je našla posao, pa je za katedru morala doći treća profesorica. No razrednici se stanje poboljšalo pa je opet prihvatila svoj razred. Zloćudna bolest se nakon izvjesnog vremena opet aktivirala pa je došlo vrijeme i za treću zamjenu. Prethodna je također u međuvremenu našla posao. 

Razrednica je podlegla bolesti u listopadu prošle godine, a škola je bila primorana raspisati javni natječaj za radno mjesto na neodređeno vrijeme.

- Htio sam da taj posao dobije treća profesorica koja je bila na zamjeni, kako bi s djecom bila do kraja četvrtog razreda - kaže ravnatelj Poljak. 

No na natječaj se javila kćerka branitelja, koja po zakonu ima prednost, pa ju je škola morala zaposliti. Tada je nastao opći bunt roditelja, koji je kulminirao izostankom djece s nastave u ponedjeljak i utorak. 

- Pokušao sam sve što sam mogao u zakonskim okvirima, a izvan njih nisam mogao ni htio ići - ističe ravnatelj. 

Do kraja ovog tjedna djeci će nastavu držati i treća zamjena i novozaposlena profesorica. Nakon toga će razred preuzeti nova razrednica i voditi ga do kraja školske godine.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 13.02.2014.

    Hoće li ta djeca sad dobiti četiri dana neopravdano zbog toga što su im roditelji branili odlazak u školu? Ako je ovo pravna država i ako nema medicinskih potvrda o bolesti djeteta........

  • AntonTrdić 13.02.2014.

    a šta škola oće zapolit ljude s burze a roditelji nedaju kako cemo tako naprijed

  • MirelaGabrić 13.02.2014.

    Zar bit novinarstva nije upoznati se sa materijom /situacijom ,istraziti istu,imati konkretne dokaze pa napisati provjeren i istinit clanak ? Autor ovog clanka ocito nije uradio nista od navedenog. Ovaj razred je za vrijeme svog 4-godisnjeg skolovanja promijenio vise uciteljica .Zadnja je ostala najduze s njima i s njima prebrodila period kad je uciteljica umrla . Nakon smrti uciteljice otvara se njeno radno mjesto a gotovo istovremeno otvara se i novo razredno odjeljenje za djecu sa poteskocama u razvoju,te samim time jos jedno radno mjesto . Ova cura,kojoj je otac poginuli branitelj,primljena je zastalno u razred za djecu sa poteskocama a uciteljici koja je do tada mijenjala preminulu uciteljicu produzuje se rad koliko je to moguce u zakonskim okvirima bez raspisivanja natjecaja . Potom se ,po prekidu tok roka,raspisuje natjecaj za zamjenu do kraja skolske godine (pa ce se u 9 mjesec primiti zastalno nova uciteljica) i na to mjesto se umjesto vec postojece uciteljice koja je tu na zamjeni godinu dana i logicno je da ostane jos par mjeseci do kraja skolske godine, uzima nova -mlada cura koja je prije par mjeseci zavrsila fakultet i kojoj otac NIJE poginuli branitelj vec ocito netko tko je povukao dobru vezu i nastoji joj namjestiti radno mjesto koje ce se otvoriti u 9 mjesec u toj skoli Tako da price o zakonskim okvirima,postivanju zakona i slicno su ocito -puke price....

Komentiraj...
Vidi sve komentare