Obavijesti

News

Komentari 29

Dva dana izostali s nastave: Roditelji pustili djecu u školu

Dva dana izostali s nastave: Roditelji pustili djecu u školu
1

Split: Roditelji nisu puštali djecu u školu, nezadovoljni što su u četiri godine školovanja promjenili čak pet profesorica. Ravnatelj OŠ Pojišan ih je ipak uspio urazumiti

VIDEO

Roditelji učenika 4a razreda splitske OŠ Pojišan poslali su u srijedu svoju djecu u školu, nakon što su dva dana izostali s nastave. Ravnatelj škole Boris Poljak upozorio ih je na zakonske mjere koje mora poduzeti ako djeci budu i dalje branili pohađati nastavu. Roditelji su se na kraju urazumili, a đaci sjeli u svoje klupe.

Roditelji nisu puštali djecu u školu, nezadovoljni što su u četiri godine školovanja promijenili čak pet profesorica. Razrednica koja je bila s njima od početka je oboljela od tumora pa joj je škola našla zamjenu. Nakon odrađenih kemoterapija razrednica se vratila na posao, ali nažalost ne zadugo. Stanje joj se pogoršalo, pa su joj opet trebali naći zamjenu. Mlada profesorica koja ju je prije mijenjala je našla posao, pa je za katedru morala doći treća profesorica. No razrednici se stanje poboljšalo pa je opet prihvatila svoj razred. Zloćudna bolest se nakon izvjesnog vremena opet aktivirala pa je došlo vrijeme i za treću zamjenu. Prethodna je također u međuvremenu našla posao. 

Razrednica je podlegla bolesti u listopadu prošle godine, a škola je bila primorana raspisati javni natječaj za radno mjesto na neodređeno vrijeme.

- Htio sam da taj posao dobije treća profesorica koja je bila na zamjeni, kako bi s djecom bila do kraja četvrtog razreda - kaže ravnatelj Poljak. 

No na natječaj se javila kćerka branitelja, koja po zakonu ima prednost, pa ju je škola morala zaposliti. Tada je nastao opći bunt roditelja, koji je kulminirao izostankom djece s nastave u ponedjeljak i utorak. 

- Pokušao sam sve što sam mogao u zakonskim okvirima, a izvan njih nisam mogao ni htio ići - ističe ravnatelj. 

Do kraja ovog tjedna djeci će nastavu držati i treća zamjena i novozaposlena profesorica. Nakon toga će razred preuzeti nova razrednica i voditi ga do kraja školske godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu