To je to što me zanima!

Dva nova napada na socijalne radnike: 'Ponovit ću Đakovo...'

U tri dana zabilježena su dva nova napada na socijalne radnike, piše u utorak Jutarnji list, navodeći da broj incidenata raste nakon ubojstva u đakovakom Centru za socijalnu skrb prije dva mjeseca
Vidi originalni članak

Doći ću s kalašnjikovom i ponoviti ono što je bilo u Đakovu, riječi su kojima se zaštitaru na ulazu u zgradu Centra za socijalnu skrb u Belom Manastiru u petak oko 13 sati obratio 39-godišnji Baranjac nakon što mu je zaštitar rekao da ga nitko u Centru ne može primiti te da dođe 26. rujna, za kada je i dobio poziv iz Centra.

- Bio sam na terenu kad me nazvala zamjenica i rekla što se dogodilo, a ja sam joj rekao da odmah obavijesti policiju, što je ona i učinila. Nakon tragedije koja se dogodila našim kolegama u Đakovu odlučili smo da ćemo sada svaku pa čak i najbenigniju prijetnju prijavljivati policiji, jer želimo da se tako nešto više nikada i nikome ne dogodi. U ovom slučaju sve je ostalo na prijetnji, a nije bilo ni fizičkog sukoba, rekao je za Jutarnji list Đimi Fuštin, ravnatelj CZSS-a u Belom Manastiru.

NAPAD U CENTRU ZA SOCIJALNU SKRB Nakon tjedan dana borbe umro teško ranjeni pravnik iz Đakova

No, iz priopćenja PU osječko-baranjske, čiji su službenici izašli na teren, jasno je da se tragedija mogla dogoditi. Kod 39-godišnjaka je, naime, pronađen čitav arsenal ilegalnog oružja, streljiva, eksplozivnih sredstava...

Ovo je drugi slučaj ozbiljnih prijetnji socijalnim radnicima u samo nekoliko dana, navodi dnevnik.

Zbog prijetnji upućenih socijalnoj radnici tijekom obiteljskog nadzora, 40-godišnji Riječanin prošli je tjedan završio u istražnom zatvoru u kojem je i zadržan da ne bi mogao ponoviti kazneno djelo ili utjecati na svjedoke.

NAJAVILA MINISTRICA 'Žrtve nasilja moći će se žaliti na rad socijalnih radnika'

Prijetnje, kako su nam rekli u policiji, nisu upućene izravno, nego ih je 40-godišnjak "poručio" preko kolegice, djelatnice Centra za socijalnu skrb.

Prema neslužbenim informacijama, rekao joj je da kolegici kaže da "zna gdje njena djeca idu u školu i da će ih pregaziti autom". To se, prema policiji, dogodilo prošle srijede, a dan nakon uslijedilo je uhićenje te je 40-godišnjak završio s kaznenom prijavom, donosi Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 25.09.2019.

    Ne branim nikoga ali tako im i treba. U mom slucaju je bio pretezak slucaj koji je zataskan i poguran pod tepih, zastitile su zlostavljaca i nasilnika, koji se prijetio pistoljem u njihovom uredu kako ce ubit mene i moju kcer, prije toga me pretukao isto sam isla na socijalno sa vidljivim masnicama na sebi prijaviti, napravile su zapisnik koji nikada na sud nije dosao nego su rekle da se tako nesto nije dogodilo. Kao ni prijetnja piatoljem. Sva sreca za pistolje sam odmah iz ureda otisla na policiju, odmah su ga isli traziti. Cinjenica i realnost je da ce oni stati na stranu jaceg (onaj koji ih moze potplatit) a onog slabijeg (ostecenog) jos jace pogurat na pod. Karma je ku*a ako si ti, a tamo skoro sve ku*e, ugodan dan

  • 24.09.2019.

    Toliko o obiteljskom zakonu koji nije ravnopravan , gdje žena povlaštena događaju se Dakovo , Kajzerica i sl. Manipuliranjem je muškarac doveden pred gotov čin te mu se jednostavno smrači ..... Ne opravdavam to ali to je tako U Albaniji žena zna di joj je mjesto , u cijelom tzv. Zaostalom svijetu zna gdje joj je mjesto u " zapadnom svijetu " ona je povlaštena . Gospodo događati će se toga još i sve više!

  • 24.09.2019.

    39 godina i pun oružja..kurčevit ljigavac očito navikao da sve dobija na gotovo. Ma fuj...Bjelovar je pun takvih, pisnut.pred njima ne smiješ jer se odmah dignu na noge, zaštićeni stravično

Komentiraj...
Vidi sve komentare