To je to što me zanima!

Dvije alpinistice pale sa stijene u Paklenici, teško se ozlijedile

Njemačke alpinistice su penjale smjer Kama sutra u Anića kuku. Jedna od njih primila je golemi kameni blok koji se u tom trenutku odvojio od stijene i pao na njih
Vidi originalni članak

Spasioci GSS-a u srijedu su poslijepodne dobili dojavu o nesreći u Paklenici. Odmah su krenuli u akciju. Dvije njemačke alpinistice pale su sa stijene u Anića kuku. Alpinistice su penjale smjer Kama sutra u Anića kuku. Jedna od njih uhvatila se za veliki kameni blok koji se u tom trenutku odvojio od stijene i pao na njih. 

Obje su imale zaštitne kacige, no pale su od siline udarca te se teško ozlijedile. Iz GSS-a kažu kako je jedna alpinistica ozlijedila obje noge, a druga glavu. 

- Jedna je aplinistica uhvatila gromadu koja se odlomila i pala na obje alpinistice. Srećom obje su imale kacige, no ipak zbog pada teškog kamena na njih, kao i njihova pada obje su teško ozlijeđene. HGSS je vrlo brzo došao na lice mjesta i pružio prvu pomoć. Mislim da nisu životno ugrožene - rekao je Vinko Prizmić za Večernji list.

Liječnici su im pomogli na mjestu nesreće i imobilizirali ih. Spasioci su ih transportirali do doline gdje su ih kolima Hitne pomoći prevezli u bolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • libeluli 15.08.2012.

    Dajte već jednom opalite po džepu te lude mamine, koje od obijesti prave probleme i sebi i nama... sve mi to plaćamo...

  • corcoran 15.08.2012.

    Ma jesu ovo zbilja alpinistice ili turistice bez obzira na opremu.

  • ddudaj 15.08.2012.

    HGSS i vatrogasci jedini u ovoj zemlji spašavaju ljude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare