To je to što me zanima!

Dvije časne ukrale školi novac: 'Potrošile smo ga na kockanje!'

SAD: Krale su novac od školarina i donacija za katoličku školu St. James u gradu Torranceu u kojoj su obje radile. Najbolje prijateljice sada su u mirovini i kažu da se kaju zbog svega
Vidi originalni članak

Časne sestre iz Kalifornije Mary Kreuper i Lana Chang priznale su da su ukrale više od pola milijuna dolara iz katoličke škole i potrošile ga na kockanje u Las Vegasu. 

Tijekom minimalno deset godina krale su novac od školarina i donacija za katoličku školu St. James u gradu Torranceu u kojoj su obje radile.

Najbolje prijateljice sada su u mirovini i kažu da se kaju zbog svega. Kreuper je 29 godina bila ravnateljica, Chang je radila kao učiteljica 20 godina, a školu su potkradale barem desetljeće, javlja BBC.

Škola je obavijestila javnost da se časne kaju i surađuju u istrazi te da ih neće tužiti iako je policija obaviještena o slučaju. Najviše su zabrinuti kako će to utjecati na odnos s roditeljima učenika. 

Mary Kreuper i Lana Chang preusmjeravale su novac od donacija na račun koji ne pripada školi, a otkrili su ih u rutinskoj financijskoj kontroli.
 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • falko 11.12.2018.

    Na svakom koraku se vidi zlo i nepravda koju crkvenjaci sprovode ali definitivno najgnjusnija je pedofilija.Nemogu vjerovat da ima onih koji nevide da crkva služi sotoni.

  • Marun 11.12.2018.

    Kaju se ...zbog svega ...

  • istinaibogudraga 11.12.2018.

    Ništa čudno,ima toga svugdje pa i kod nas.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare