To je to što me zanima!

Dvije djevojke satima visjele s ogromne stijene od 120 metara

Britanke su se popele na Debeli kuk u Paklenici, no nisu poštivale pravila penjanja. Umjesto da se vrate istim putem kojim su došle, odlučile su ići drugim putem
Vidi originalni članak

Osam GSS-ovaca spasilo je dvije alpinistice iz Velike Britanije sa stijene Debeli kuk u Paklenici. Spasioci su pronašli jednu penjačicu kako bespomoćno visi na užetu iznad provalije duboke 100 metara. Druga je bila na stijeni, 80 metara od vrha.

Britanke su se popele u ponedjeljak popodne na Debeli kuk, no nisu poštivale pravila penjanja. Umjesto da se vrate istim putem kojim su došle, odlučile su ići drugim putem.

- Jedna se spustila 20-­ak metara od vrha i odatle pomagala kolegici da se spusti. No ona je ostala visjeti na užetu 80 metara od vrha na visini od 100 metara. Visjela je nekoliko metara od stijene i nije mogla ni naprijed ni nazad, a kolegica ju nije mogla povući da se uhvati stijene i nastavi dalje. Sve je to vidio gorski spasilac, koji je pozvao pomoć - kazao je voditelj akcije spašavanja GSS-a Ante Tomić. 

Dodao je da postoji tehnika kojom se može izvući iz situacije u kojoj su se djevojke našle, no one tu tehniku nisu znale. Akcija spašavanja završila je u 22 sata.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • 404 24.06.2015.

    bolje da su se popele na Debeli kukumar :D

  • ledo1 24.06.2015.

    pa kud na kuk same trebalo ih je još malo ostavit da vise pa im onda pomoč

  • bulog55 24.06.2015.

    A jel ih netko tjero da se pentraju kad neznaju? Naplatit im akciju!! čuo sam i za odlične ronioce, zaronili prije 50 godina i još nisu izronili, ali nije bila takva akcija spašavanja!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare