To je to što me zanima!

Dvije kuće izgorjele do temelja: Umirovljenici ostali bez svega

Vatra je prvu kuću zahvatila oko 16:30, gasilo ju je sveukupno 24 vatrogasca sa šest vozila. Gasili su je do 22 sata. Nažalost, ništa se nije dalo spasiti...
Vidi originalni članak

Bilo je strašno. Sve im je izgorjelo, ispričao nam je Dalibor Bišćan, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dvije obiteljske kuće izgorjele su u četvrtak poslijepodne u Ulici bana Jelačića u Kostajnici, iako su vatrogasci došli pet minuta nakon dojave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Požar se, kažu vatrogasci, do njihova dolaska već proširio na drugu kuću.

- Izuzetno brzom reakcijom spriječeno je širenje na druge objekte i vozila. Bitno je napomenuti kako se radi o montažnim objektima koji vrlo lako gore - kažu vatrogasci.

Vatra je prvu kuću zahvatila oko 16.30 sati, gasilo ju je sveukupno 24 vatrogasca sa šest vozila. Gasili su je do 22 sata. U gašenju su sudjelovali DVD Selište Kostajničko, DVD Donji Kukuruzari, DVD Majur i DVD Hrvatska Kostajnica.

Požar je gasio i gradonačelnik, ujedno dobrovoljni vatrogasac, koji kaže da se grad pobrinuo da obiteljima koje su ostale bez svega privremeno riješi stambeno pitanje.

- U suradnji s Crvenim križem osigurali smo im higijenski paket i robu za nekoliko dana - ispričao je gradonačelnik Bišćan.

Ustvrdio je da grad nažalost nema dovoljno novaca kako bi unesrećenim obiteljima izgradio nove kuće pa su već kontaktirali ministarstvo, nadajući se u njihovu pomoć.

Kako doznajemo, u izgorjelim kućama živjela su dva starija bračna para od kojih je jedan u mirovini.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 26.04.2019.

    Sram vas bilo, kakav ste vi narod, osobno poznajem ljude kojima je izgorila kuća. sramim se svakim danom što sam hrvat kad čitam ovakve besramne komentare. umjesto da trkeljate i baljezgate svoje predrasude i trošite uzaludno vrijeme bilo bi bolje da ne vrijeđate jadne vrijedne ljude koji su u par sati ostali bez svega što su godinama vrijedno i pošteno stvarali.

  • 7vuk777 26.04.2019.

    sad će pupi tražiti izgradnju od hr države,opet su ugroženi manjinci

  • POTPEC 26.04.2019.

    Koliko pravih kuća po liki propada, a država za njih ne skrbi, makar i porezima na njih, ako ne drukčije. A i ove kuće mora da su zapaljene jer liku triba opustošiti, da u njoj nema žive duše, kako bi je vlada rasprodala kao i ostatak države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare