To je to što me zanima!

Dvije trećine građana golf igrališta smatra nevažnima

Izvlaštenje za terene za golf neprihvatljivim smatra 84 posto ljudi. Građani će 25. travnja, moći slati prosvjedni e-mail kojiim traže ukidanje Zakona
Vidi originalni članak

Dvije trećine građana protivi se Zakonu o golfu, rezultat je to ankete koju su provele Udruge GONG, Transparency International Hrvatska, Zelena akcija i Zelena Istra. Izvlaštenje zemljišta za golfske terene neprihvatljivim smatra čak 84 posto građana. Ispitali su njih 1000. Sandra Pernar iz GONG-a smatra kako je slično istraživanje trebala provesti i Vlada prije nego što je krenula u donošenje Zakona. Ponovila je da Zakon negira pravo na vlasništvo jer u povlašten položaj stavlja dio privatnih investitora. Jagoda Munić iz Zelene Istre naglasila je pak da se udruge ne protive golfu, ali igrališta treba graditi strateški kako bi donijela maksimalnu korist turizmu uz minimalnu štetu za okoliš. Najavila je da će udruge ovogodišnji Dan planeta Zemlje, 22. travnja, posvetiti ukidanju Zakona o golfu pod motom "Zaustavimo otimačinu šuma i polja". Građani će u subotu, 25. travnja, na zagrebačkom Zrinjevcu moći poslati prosvjedni e-mail sa zahtjevom za ukidanje Zakona.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Zeljk0 03.05.2009.

    a onih 16% koji su ZA su za HDZ!!!!

  • PapaŠtrumpf 20.04.2009.

    Još ovo malo pitke vode koju nismo prodali trebamo potrošiti na zalijevanje golf terena ? Marš !!!

  • Bepo1606 20.04.2009.

    Nakon 30 godina moja familija je sredila stanje sa zemjom.Koliko truda,živaca i novaca je otišlo ne može se mjerit.I da sad mi to neko uzme da bi radio apartmane uz ko fol golf igralište.Nema šanse.Da je za školu ili kakvu cesto za opče dobro ajde ali ovako ne.Mislim da ima još ljudi poput mene koji će čuvati svoje bez obzira na posljedice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare