To je to što me zanima!

Dvojica Čeha isplovila i nestala, našli su ih danas kod Privlake

Kada su ih našli, preuzela ih je Hitna pomoć, a budući da su obojica imali povišenu tjelesnu temperaturu, čeka se i da dođe infektolog, izvijestilo je Ministarstvo
Vidi originalni članak

Službenici MRCC Rijeka dojavu o nestalima dobili su u nedjelju u 20.12 sati. Nazvala ih je supruga jednog od dvojice nestalnih muškarca, starije životne dobi (74 i 80 godina), obojica državljani Češke. Oni su u nedjelju oko 17.00 sati isplovili iz uvale Prezid, na otoku Viru, manjom brodicom na strujni pogon.

U koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar, Pomorskom policijom Zadar i Obalnom stražom pokrenuta je akcija traganja i spašavanja prema nestalome dvojcu. U potrazi su pomagale i druge brodice i zrakoplov. Akcija je uspješno okončana u ponedjeljak u 11.58 sati kada su službenici Lučke kapetanije Zadar pronašli dvojicu turista na poziciji tri nautičke milje jugozapadno od Privlake.

- Nakon što su utvrdili kako spašeni turisti nemaju vidljivih tjelesnih ozljeda, službenici Zadarske kapetanije prekrcali su ih na spasilačku brodicu, nakon čega su izvijestili Središnjicu o njihovom općem lošem stanju, stoga je iz MRCC Rijeka angažirana služba hitne medicinske pomoći, čiji djelatnici su nakon pristajanja u luku Vir preuzeli dvojicu spašenih u daljnju zdravstvenu obradu te se u ovom trenutku čeka infektolog, radi preventivne zdravstvene obrade, budući da je dvojici muškaraca ustanovljena povišena tjelesna temperatura - izvijestilo je Ministarstvo.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • budalajlama 06.04.2020.

    Kapo Kapović kontrolira most, a sa mora mu doplovi kuga i colera i corona. Gdje mu je obalna straža?

  • budalajlama 06.04.2020.

    Čemu panika, otišli dečki malo u noćni život.

  • budalajlama 06.04.2020.

    Baš im je neka potraga!! Mogli su ih vidjeti pred Privlakom sa neke terase ili krova na Viru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare