To je to što me zanima!

Dvojica Kamerunaca optužena su za trgovinu ljudima u BiH...

Po dolasku u BiH, kamerunske bi migrante privremeno smještali na području Konjica a zatim im nudili nastavak putovanja u EU kopnenim ili zračnim putem uz krivotvorene putne isprave Francuske i Italije
Vidi originalni članak

Dvojicu državljana Kameruna Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine utorak je optužilo za krijumčarenje migranata nakon istrage u kojoj je otkrivena dobro uhodana mreža trgovine ljudima.

Optuženi su Jackson Ndip (52) Kamerunac nastanjen u Francuskoj i Agbor Donatus Eta (41)  koji živi u Kamerunu, a obojica su u pritvoru u BiH gdje sada čekaju potvrđivanje optužnice i suđenje.

Istragom je utvrđeno kako su oni tijekom 2019. i početkom 2020. godine u suradnji s drugim osobama iz Kameruna, Francuske i Bosne i Hercegovine, djelujući kao organizirana kriminalna skupina, državljanima Kameruna nudili za novčane iznose između 4500 i 7500 eura omogućavanje odlaska u zemlje na području Europske unije.

SUĐENJE ČEKA U PRITVORU U BiH ga optužili za terorizam: Bio je član IS-a i borio se u Siriji

Takvim bi ilegalnim migrantima najprije pribavili vize za BiH u konzularnom predstavništvu te zemlje u Egiptu pod izlikom vjerskog turizma. Po dolasku u BiH, kamerunske bi migrante privremeno smještali na području Konjica a zatim im nudili nastavak putovanja u EU kopnenim ili zračnim putem uz krivotvorene putne isprave Francuske i Italije.

Policija u BiH otkrila je većinu takvih migranata tijekom pokušaja napuštanja zemlje u siječnju ove godine.

Dvojica Kamerunaca sada će se suočiti s optužbama za krijumčarenje ljudi te za organiziranje kriminalne skupine radi počinjenja kaznenog djela.   

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Roasted 16.06.2020.

    Ako sad kažu da je i ovo rasizam onda nek sve ode u 3 ...... ........!

Komentiraj...
Vidi sve komentare