To je to što me zanima!

Dvojica osuđena na po 20 godina zatvora za ubojstvo hrvatskih civila na stočnoj farmi

Predrag Amidžić (52) i Velimir Dželajlija (57), bivši pripadnici paravojnih srpskih postrojbi, su s još dvojicom nepoznatih 11. svibnja 1994. zarobili skupinu hrvatskih civila te su potom petoricu ubili
Vidi originalni članak

Četvorica pripadnika srpske paravojne formacije tzv. SAO Krajine naoružani automatskim oružjem i streljivom vojnog porijekla krenuli su 11. svibnja 1994. godine iz privremeno okupiranog teritorija te su prešavši liniju razgraničenja ušli u dubinu teritorija RH u namjeri da ubijaju civile.

ZLOČIN IZ 1991. GODINE Majka ubijenog dječaka: 'Moj sin je gol do pasa klečao na tlu, oko njega četnici s noževima'

Kad su došli u selo Vukovje na području Daruvara presreli su Mirka Subotića, Matu Barišića, Dragu Iđanovića, Peju Jurišića, Zdravka Ivančića,  Alojza Jurišića, Juru Iđanovića i Matu Subotića te im uz prijetnju vatrenim oružjem vezali ruke, nakon čega su ih odveli na stočnu farmu  Borislava Kocorepa  u kojoj su ih razdvojili. 

Tamo su Mirka Subotića i Matu Barišića odveli u podrum i pucali im u potiljak  i ubili ih.Potom su otišli po Juru Iđanovića i  Alojza Jurišića koji su se u jednom trenutku uspjeli osloboditi i počeli bježati. Nakon toga su Amidžić i Dželalija u  namjeri da ih usmrte iz automatskog oružja pucali u glavu i tijelo Drage Iđanovića, Peje Jurišića, Zdravka Ivančića i Mate Subotića. Preživio je samo Subotić koji je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prostrjelne rane desnog ramena, sa podljevima oba zapešća.

U GLINI 1991. GODINE Pucao u njih samo zato što su Hrvati: Muža je pokušao ubit, ženu je uspio. Dobio 12 godina

Zbog ovog ratnog zločina nad hrvatskim civilima Predrag Amidžić (52) i Velimir Dželalija (57) nepravomoćno su na Županijskom sudu u Zagrebu u odsutnosti osuđeni na po 20 godina zatvora. 

Obojica se nalaze u Srbiji. Amidžić u Pančevu, a Dželalija u Sremskoj Mitrovici.

RASPISANA TJERALICA Optužnica za ratni zločin u Lici: Dvojica zapovjednika JNA dozvolili ubojstvo 35 civila

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare