To je to što me zanima!

Dvojica policajaca i četvorica vozača pod istragom zbog mita

Prometni policajci su od vozača koji su počinili prekršaje, za koje je propisana kazna do 2000 do 5000 kuna, tražili i preuzeli novac koji su međusobno podijelili, izvijestio je Uskok
Vidi originalni članak

Uskok je na temelju prijave karlovačke policije pokrenuo istragu protiv dvojice prometnih policajaca i još četiri osobe koji su ih navodno podmitili kako bi im 'oprostili' kazne od dvije do pet tisuća kuna.

Uz policajce koji su „tražili i preuzeli“ novčane nagrade zbog davanja mita su osumnjičeni po jedan hrvatski i austrijski državljanin te dvojica državljana BiH.

„Osnovano se sumnja da su I. i II. okr., kao policijski službenici ovlašteni i dužni nadzirati sigurnost cestovnog prometa, 18. svibnja 2018. u Karlovcu u više navrata postupili suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer nisu, nakon što su utvrdili počinjenje prekršaja za koje je propisana kazna od 2.000 do 5.000 kuna, sankcionirali i evidentirali počinitelje prekršaja u Informacijski sustav Ministarstva unutarnjih poslova te u izvješću o postupanju po radnom nalogu. Zauzvrat su okrivljeni policijski službenici od okrivljenika tražili i preuzeli novčane nagrade koje su međusobno podijelili, a ne sankcioniranjem počinitelja prekršaja okrivljenicima su, na štetu proračuna Republike Hrvatske, pribavili nepripadnu imovinsku korist“, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Blackstarxx 29.05.2018.

    Ma to ni moguće u ovoj poštenoj zemlji ;)))

  • dejan004 29.05.2018.

    Nista cudno za PP Karlovac

  • LANA555 29.05.2018.

    Bravo za policajce .

Komentiraj...
Vidi sve komentare