Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dvojica policajaca i četvorica vozača pod istragom zbog mita

Prometni policajci su od vozača koji su počinili prekršaje, za koje je propisana kazna do 2000 do 5000 kuna, tražili i preuzeli novac koji su međusobno podijelili, izvijestio je Uskok

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
15 komentara

Uskok je na temelju prijave karlovačke policije pokrenuo istragu protiv dvojice prometnih policajaca i još četiri osobe koji su ih navodno podmitili kako bi im 'oprostili' kazne od dvije do pet tisuća kuna.

Uz policajce koji su „tražili i preuzeli“ novčane nagrade zbog davanja mita su osumnjičeni po jedan hrvatski i austrijski državljanin te dvojica državljana BiH.

„Osnovano se sumnja da su I. i II. okr., kao policijski službenici ovlašteni i dužni nadzirati sigurnost cestovnog prometa, 18. svibnja 2018. u Karlovcu u više navrata postupili suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer nisu, nakon što su utvrdili počinjenje prekršaja za koje je propisana kazna od 2.000 do 5.000 kuna, sankcionirali i evidentirali počinitelje prekršaja u Informacijski sustav Ministarstva unutarnjih poslova te u izvješću o postupanju po radnom nalogu. Zauzvrat su okrivljeni policijski službenici od okrivljenika tražili i preuzeli novčane nagrade koje su međusobno podijelili, a ne sankcioniranjem počinitelja prekršaja okrivljenicima su, na štetu proračuna Republike Hrvatske, pribavili nepripadnu imovinsku korist“, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Možda vas zanima i ovo:
Message