To je to što me zanima!

Dvojicu ruskih vojnika osudili na dvije i pol godine zatvora: Odbili su se boriti u Ukrajini

Predsjednik Vladimir Putin je prošle godine uveo promjene u kaznenom zakonu koje uključuju zatvorsku kaznu do tri godine zbog kršenja nove odredbe zakona
Vidi originalni članak

Dva ruska vojnika s Kamčatke osuđena su na dvije i pol godine zatvora jer su odbili boriti se u Ukrajini, priopćila je u srijedu udruga za ljudska prava OVD-Info.

Aleksander Stepanov i Andrej Mihailov su proglašeni krivima jer su se oglušili na naredbe o sudjelovanju u borbama u vrijeme rata.

ŠAROLIK GOVOR, MALA PARADA Izostalo je svašta, nije bilo brojnih ešalona, zrakoplovog dijela... Putin je trebao pauzu

Predsjednik Vladimir Putin je prošle godine uveo promjene u kaznenom zakonu koje uključuju zatvorsku kaznu do tri godine zbog kršenja nove odredbe zakona.

Kazne je krajem travnja izrekao vojni sud 35. garizona na Kamčatki, no Stepanov i Mihailov nisu poslani u zatvor jer imaju pravo žalbe.

KOMENTIRA: ALEN GALOVIĆ Parada izoliranog i paranoičnog režima koji zaslužuje prijezir

Putin je prošle jeseni naredio mobilizaciju 300.000 vojnika za rat u Ukrajini. Stotine tisuća ruskih muškaraca napustilo je zemlju kako bi izbjegli novačenje.

U veljači je 20-godišnji mladić s Urala izvršio ubojstvo u vojarni nedaleko od Moskve nakon što je odbio ići na bojište u Ukrajini.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Daxks 10.05.2023.

    Sad će ih putinofili proglasiti izdajnicima zato što ne žele poginuti za Putlera.

  • Affe 10.05.2023.

    bijeg preko granice, najcešce u Njemacku i Austriju, predoziranje lijekovima koji su izazivali teške proljeve, skrivanje u napuštenim zagrebackim stanovima, lažiranje medicinske dokumentacije samo je mali dio metoda kojima su pribjegavali dezerteri tijekom Domovinskog rata............................ Koliko ih je bilo, nitko sa sigurnošcu ne zna....

  • posve posve 10.05.2023.

    dobro ste shvatili praksu vojske vise manje svake drzave. ukoliko se oglusis i/ili otvoreno odbijes izvrsiti naredbu, odgovaras pravosudju, a sud onda donosi odluku o tvojoj kazni za odbijanje naredbe. kao sto vidimo, "dvojicu ruskih vojnika osudili na dvije i pol godine zatvora". odgovorne institucije u rusiji rade svoj posao bas kako je i zamisljeno. pohvalno

Komentiraj...
Vidi sve komentare