To je to što me zanima!

Džihadisti na motorima napali sela u Nigeru, ubijeno 100 ljudi

Napad je izveden na dan proglašenja rezultata predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Mohamed Bazoum, bivši ministar unutarnjih poslova koji je obećao pojačati borbu protiv džihadističkih skupina.
Vidi originalni članak

U napadima koji su se dogodili u subotu u dva sela na zapadu Nigera, Tchoma Bangou I Zaroumadareye, ubijeno je sto ljudi i to je možda najteži masakr civila u toj zemlji koji su počinili džihadisti, rekao je lokalni dužnosnik u nedjelju za agenciju France presse.

'Vraćamo se s mjesta napada. U Tchoma Bangou ima 70 ubijenih i u Zaroumadareye 30', rekao je Almou Hassane, načelnik Tondikiwindija, općine koja upravlja tim selima. koja su bila na meti terorista na stotinjak motora. 

'Ranjeno je i 25 osoba i one su evakuirane u bolnicu u Niamey i u Ouallam', dodao je.

'Za napade na dva sela udaljena 7 kilometara, napadači su se podijelili u dvije kolone', precizirao je načelnik. 

Ta država u zapadnoj Africi na stalnom je udaru napada militanata povezanih s Al Kaidom i Islamskom državom na zapadnoj granici s Malijem i Burkinom Faso, a u ostalim dijelovima zemlje aktivan je islamistički Boko Haram. 

Više od 40 posto stanovništva Nigera živi u siromaštvu, a pandemija covida-19 zadala je težak udarac gospodarstvu.

Dva sela se nalaze oko 120 km sjeverno od glavnog grada Niameya, u području Tillabéri, koje graniči s Malijem i Burkinom Faso. 

Taj dvostruki napad izveden je na dan proglašenja rezultata predsjedničkih izbora na kojima je uvjerljivo s 39,33 posto glasova pobijedio kandidat stranke na vlasti Mohamed Bazoum, bivši ministar unutarnjih poslova koji je obećao pojačati borbu protiv džihadističkih skupina.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mudrac22 04.01.2021.

    Kad dzihadistima bude gusto onda ce u camce i put Europe. Sad se samo malo praksaju ubijati da bi mogli u Europi nastaviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare