To je to što me zanima!

E, to je volja: Uporna Tatjana skinula je čak 65 kilograma

Tatjana Hrastić izbacila je kruh i izmijenila meni. Za dvije godine je sa 120 pala na 48, da bi zadnjih mjeseci težinu uravnotežila visini i sad je održava na 55 kilograma
Vidi originalni članak

Došla sam krojačici, jer nisam mogla naći konfekcijsku odjeću. Rekla mi je da sam u struku izgubila nekoliko centimetara. Tad sam shvatila da mogu i želim skinuti suvišne kilograme, rekla nam je Tatjana Hrastić, zubna tehničarka iz Grubišnog Polja.

Tog je dana u listopadu 2011. vaga pokazivala 120 kilograma. Već idućeg dana kad je došla na posao odrekla se obilnog gableca, koji joj je do tada bio prvi obrok. Po povratku s posla odmah bi “uletjela” u zamrzivač i na brzinu, prije nego bi počela pripremati ručak, doslovno u sebe utrpala goleme količine hrane. Potom je obilno ručala, nekoliko puta puneći tanjur i onda bi do večere malo odspavala. Do odlaska na počinak uz TV bi jela grickalice. Tako je, na visinu od 158 centimetara, “natukla” 120 kilograma.

Kako bi smršavila, Tatjana je uz preskakanje gableca i večere te grickalica s jelovnika izbacila kruh i rezultati su se ubrzano počeli pokazivati. Za dvije godine je sa 120 pala na 48, da bi posljednjih mjeseci težinu uravnotežila visini i sada je održava na 55 kilograma.

"Voće i povrće su mi postali sastavni dijelovi obroka"

- Prvih sam mjeseci gubila i do osam kilograma. Počela sam se daleko bolje osjećati. Voće i povrće su mi postali sastavni dijelovi obroka. Pila sam vodu i tako sam počela unositi manje kalorija nego što sam ih trošila. Nema drugog recepta osim volje - pojašnjava Tatjana.

Njezin problem s prekomjernom težinom pratio ju je tijekom osnovne škole. U osmom razredu je neko vrijeme provela i na zagrebačkom Rebru, gdje je skinula kilograme i cijelo vrijeme srednjoškolskog školovanja, imala je težinu malo iznad normale. Nakon prvog, a potom i drugog poroda, počela se debljati ali i, kako kaže, tamaniti hranu, a posljedice toga su je stigle.

- Sad se divno osjećam u svojoj koži. Ne tako davno sve mi je bilo teško, pa i hodati nekoliko stotina metara, a danas i desetak kilometara nije problem - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 158

  • ojdimidojdimi 27.12.2013.

    sad će ušparati na gaćama

  • Andrija123 27.12.2013.

    Svaka čast na upornosti!!!!!!

  • boros 27.12.2013.

    ...bravo,ali...ako do iduceg Bozica bude na naslovnici,mozda jos skine,hm..."koju kilu"...

Komentiraj...
Vidi sve komentare