Obavijesti

News

Komentari 158

E, to je volja: Uporna Tatjana skinula je čak 65 kilograma

E, to je volja: Uporna Tatjana skinula je čak 65 kilograma
2

Tatjana Hrastić izbacila je kruh i izmijenila meni. Za dvije godine je sa 120 pala na 48, da bi zadnjih mjeseci težinu uravnotežila visini i sad je održava na 55 kilograma

VIDEO

Došla sam krojačici, jer nisam mogla naći konfekcijsku odjeću. Rekla mi je da sam u struku izgubila nekoliko centimetara. Tad sam shvatila da mogu i želim skinuti suvišne kilograme, rekla nam je Tatjana Hrastić, zubna tehničarka iz Grubišnog Polja.

Tog je dana u listopadu 2011. vaga pokazivala 120 kilograma. Već idućeg dana kad je došla na posao odrekla se obilnog gableca, koji joj je do tada bio prvi obrok. Po povratku s posla odmah bi “uletjela” u zamrzivač i na brzinu, prije nego bi počela pripremati ručak, doslovno u sebe utrpala goleme količine hrane. Potom je obilno ručala, nekoliko puta puneći tanjur i onda bi do večere malo odspavala. Do odlaska na počinak uz TV bi jela grickalice. Tako je, na visinu od 158 centimetara, “natukla” 120 kilograma.

Kako bi smršavila, Tatjana je uz preskakanje gableca i večere te grickalica s jelovnika izbacila kruh i rezultati su se ubrzano počeli pokazivati. Za dvije godine je sa 120 pala na 48, da bi posljednjih mjeseci težinu uravnotežila visini i sada je održava na 55 kilograma.

"Voće i povrće su mi postali sastavni dijelovi obroka"

- Prvih sam mjeseci gubila i do osam kilograma. Počela sam se daleko bolje osjećati. Voće i povrće su mi postali sastavni dijelovi obroka. Pila sam vodu i tako sam počela unositi manje kalorija nego što sam ih trošila. Nema drugog recepta osim volje - pojašnjava Tatjana.

Njezin problem s prekomjernom težinom pratio ju je tijekom osnovne škole. U osmom razredu je neko vrijeme provela i na zagrebačkom Rebru, gdje je skinula kilograme i cijelo vrijeme srednjoškolskog školovanja, imala je težinu malo iznad normale. Nakon prvog, a potom i drugog poroda, počela se debljati ali i, kako kaže, tamaniti hranu, a posljedice toga su je stigle.

- Sad se divno osjećam u svojoj koži. Ne tako davno sve mi je bilo teško, pa i hodati nekoliko stotina metara, a danas i desetak kilometara nije problem - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...