To je to što me zanima!

Egipćanin i 2 državljana BiH su švercali migrante u Hrvatsku

Optužnica ih tereti da su kao pripadnici organizirane skupine, formirane radi počinjenja kaznenog djela krijumčarenja osoba radi stjecanja protupravne imovinske koristi
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u utorak je podignulo optužnicu protiv jednog Egipćanina i dvojice državljana BiH koje tereti za organizirano krijumčarenje ilegalnih migranata u Hrvatsku.

Iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu potvrdili su kako je optužnica podignuta protiv Ahmeda Ghabira Mahmuda Fethallaha (29), državljanina Egipta koji se nalazi u pritvoru u BiH, te protiv državljana BiH Alana Durakovića (23) i Amira Bakrača (23), obojice iz Bihaća.

RANJIVI NA PANDEMIJU Rekordnih 50,8 milijuna ljudi raseljeno u vlastitoj domovini

Optužnica ih tereti da su kao pripadnici organizirane skupine, formirane radi počinjenja kaznenog djela krijumčarenja osoba radi stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirali krijumčarenje ilegalnih migranata s područja Egipta.

Organizirali su prijevoz skupine u kojoj je bilo najmanje 15 Egipćana, a kao ilegalni migranti stigli su do Bihaća. Trojica krijumčara pokušali su ih gumenim čamcima prebaciti preko Save u Hrvatsku, no otkrila ih je i uhitila policija s bosanskohercegovačke strane granice.

Vlasti u BiH procijenile su kako u toj zemlji trenutačno boravi do devet tisuća ilegalnih migranata koji su tamo ostali blokirani nakon izbijanja pandemije koronavirusa i hermetičkog zatvaranja granica u Europi.

NA OTOKU LEZBOSU Prekršili ograničenje kretanja: Ranili su dvojicu migranata

Najveći broj migranata smješten je na području Unsko-sanske županije i za sada im je zabranjeno svako napuštanje prihvatnih centara u kojima borave. Ta je mjera uvedena kako bi se spriječilo širenje epidemije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zagorska puntarica opet 28.04.2020.

    Jesu imali propusnice?

  • 28.04.2020.

    A vidi stabla 😂😂🤣 sto su ga nakitili 🤣🤣

  • povratnik13 28.04.2020.

    Počasni građani sarajeva

Komentiraj...
Vidi sve komentare