To je to što me zanima!

EK: Hrvatska je postigla veliki napredak, ali posao nije gotov

Izvješće o napretku ističe da je Hrvatska postigla veliku razinu spremnosti za članstvo i uskladila zakone s pravnom stečevinom EU. Izvješće će objaviti u srijedu
Vidi originalni članak

Europska komisija u srijedu bi trebala usvojiti i objaviti posljednji izvještaj o hrvatskom napretku kao i pozitivno mišljenje o primanju Hrvatske u članstvo. Uvid u oba dokumenta imao je Jutarnji list koji piše kako će konačnu odluku o primanju Hrvatske u EU članice donijeti na sastanku ministara 5. prosinca. 

Izvješće o napretku ističe da je Hrvatska postigla veliku razinu spremnosti za članstvo i uskladila zakone s pravnom  stečevinom EU. Također, u mišljenju Europske komisije Hrvatsku se poziva da do 1. srpnja 2013. završi provođenje i usklađivanje svih političkih, gospodarskih i pravnih stečevina EU.

Preporuke Srbiji i Crnoj Gori

EK bi u srijedu također trebala objaviti preporuku Vijeću EU da Srbiji odobri kandidaturu te da odredi datum početka pregovora za Crnu Goru. O preporukama EK odlučit će sve zemlje članice 9. prosinca. 

Očekuje se i preporuka početka pregovora s Makedonijom koja je kandidat za članstvo od 2005., ali zbog spora s Grčkom još nije otvorila pregovore, piše HRT

Idi na 24sata

Komentari 12

  • filister 12.10.2011.

    Bravo majstori, napredak vam je super! Više nitko ne treba ništa raditi, sve će nam dati eu!

  • feba 12.10.2011.

    Uskladila zajkone vjerojatno je morala .E,sad još i da ih ispoštuje a to će malo sutra.HDZ poštuje samo zakon koji se njih ne dotikavlje.

  • tinka1983 12.10.2011.

    ... kakav je to napredak kad se u ovoj zemlji poslodavcima dopušta da trudnice šalju na burzu.... hvala im na tome!

Komentiraj...
Vidi sve komentare