To je to što me zanima!

Eko katastrofa u Sloveniji; gori odlagalište auto guma

Požar bijesni već drugi dan, a zdravstvene službe Maribora i Ptuja preporučile su stanovnicima mjere opreza zbog onečišćenja zraka i pitke vode
Vidi originalni članak

Veliko onečišćenje zraka i pitke vode prijeti stanovnicima Lovrenca u Dravskom polju kod Ptuja nakon što u četvrtak u noći i rano ujutro više od 250 vatrogasaca iz Ptuja, Maribora i okolice nije uspjelo u potpunosti ugasiti požar goleme količine gumenog otpada u skladištu starih guma za recikliranje. Vatrogasci su vodom koju su morali voziti na mjesto požara, te nasipavanjem šljunka i pijeska uspjeli ograničiti požar, ali se smatra da će materijal i dalje tinjati i da će požar u potpunosti ugasiti tek u petak. Kako javljaju slovenski mediji, policija ispituje sumnje da je požar potmetnut, a zdravstvene službe Maribora i Ptuja lokalnim su stanovnicima preporučile mjere opreza zbog onečišćenja zraka i pitke vode u prostoru nekoliko desetaka kvadratnih kilometara oko mjesta nesreće koje je prekriveno dimom i čađom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • petruss 18.07.2008.

    pa kolika im je velika država da se gusti dim nadvio i na hrvatskom! Treba tražit otštetu ili zračnu vinjetu!!

  • ballastra 18.07.2008.

    ...čovječe, od dima nevidiš sloveniju !

  • Soa 18.07.2008.

    To je podmetnu neki hrvat ogorcen uvađanjem vinjeta...aha...pa vi samo naplacujte nama svaku glupost! Doci cete vi na more kod nas!! Poruka svim Slovencima: ima kolega 3 apartmana na moru pa dođite, dok se ne smiri situacija, taman svi stanete! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare