To je to što me zanima!

Prve slike s terena: Pogledajte fotografije srušene Cessne

Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se jutros srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split
Vidi originalni članak

Sportski zrakoplov marke Cessna jutros je pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču.

- Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku. U zrakoplovu su se nalazile tri osobe – pilot i dva putnika - javili su iz splitske policije.

- Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se jutros srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć. Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije. Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid. Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakciji - dalje navode.

- Posada aviona je prebačena helikopterom sa zračne luke Brač u Split - kaže nam koordinator akcije Srđan Kuščević.

- U avionu su bile dvije muške osobe i jedna ženska - dodaje.

Srđan Kuščević, pročelnik područnog ureda civilne zaštite Split nam je potvrdio ranije da je helikopter krenuo u spašavanje.

PRATITE UŽIVO Nesreća na Braču: Evo kako izgleda mjesto pada Cessne

- Pilot je javio tornju prije pada. Sad će izvući ljude pa ćemo precizno znati kakve su im ozljede - rekao nam je ranije.

- Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca, letjelica na Braču je pronađena te su ozlijeđene osobe izvučene iz olupine odakle su prevezene u Split. Čestitam vatrogascima zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi - potom je kazao zapovjednik Tucaković.

 Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split.

Tijek događaja pratite OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Ekscem 28.06.2022.

    Koliko naplaćuju gledanje?

  • djurowsky 28.06.2022.

    Sretan im novi rođendan.

  • ludaluda 28.06.2022.

    Sreća u nesreći

Komentiraj...
Vidi sve komentare