To je to što me zanima!

Naoružan i s kacigom na glavi: U par sekundi opljačkao banku

Policija je dobila dojavu da je u 14:15 opljačkana poslovnica Privredne banke u zagrebačkom Arena centru. Na snimci se vidi muškarac s motociklističkom kacigom. Očevid je u tijeku...
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE EKSKLUZIVNI VIDEO:

Radio sam kad sam vidio muškarca s motociklistčkom kacigom na glavi. Uletio je u banku i za manje od minutu istrčao iz nje, kazao je očevidac pljačke u Areni Centar.

U zagrebačku Arenu Centar u  petak u 14.15 sati ušao je maskirani muškarac. Na glavi je imao motociklistčku kacigu te je sa sobom nosio torbu. Navodno je ušao u trgovački centar kroz garažu kroz podrum. Kad je ušao u banku djelatnicima je zaprijetio pištoljem te zatražio novac.

- Radio sam na štandu kad sam vidio muškarca kako šeće prema poslovnici Privredne banke. Imao je motociklistčku kacigu. Bio je naoružan te je uletio u banku. Za nekoliko sekundi istrčao je izvan banke te se spustio stepenicama u garažu u podrumu trgovačkog centra. Ubrzo su iz banke istrčale djelatnice koje su bile u šoku i vikale da je banka opljačkana. Tada sam pozvao zaštitare - kazao je čitatelj koji je snimio razbojnika.

U pljački banke nitko nije ozlijeđen, a ukradeno je neutvrđena količina novca. Kako se pljačkaš spustio stepenicama u garažu, nije poznato je li ga ondje čekao pomagač u autmobilu ili motor ili je sam pobjegao u nepoznato. Nakon pljačke, stigla je i policija koja je ogradila prostor oko banke te nikome nije dopuštala proći. S obzrom da je trgovački centar pokriven nadzornim kamerama policija će ih pregledati kako bi rekonstruirali bijeg pljačkaša za kojim intenzivno tragaju.

Sličnu pljačku usred trgovačkog centra počinila su dva razbojnika u travnju. Tada su dva maskirana razbojnika s motociklistčkim kacigama na glavi upala u Westgate pet minuta prije zatvaranja. Upali su u zlatarnicu te jedan od njih zaprijetio pištoljem djelatnici M.K. (22).

U tom trenutku je bila sama u zlatarnici, a drski razbojnici su temeljito počistili nakit s pulta i polica. Prodavačicu koja je taman završavala smjenu nisu ozlijedili. Nakon pljačke mirno su išetali iz trgovačkog centra prema garaži. Nakit koji su tada ukrali procjenjuje na gotovo milijun kuna. S obzirom da i ovaj centar pokriven kameram, policija je pregledavala snimke kako bi otkrila drske razbojnike.     

Spremni na sve: Pljačke centara nisu tako česte     

S obzirom na sigurnost u trgovačkim centrima i zaštitarskim službama koje čuvaju centre, ovakve pljačke nisu baš česte. Također i zbog velikog broja ljudi koji se kreću trgovačkim centrima, pljačkaši ne biraju poslovnice banke i zlatarnice. No, ovaj pljačkaš je očito dobro isplanirao svoj pohod te uspio u svome naumu     

Idi na 24sata

Komentari 143

  • 08.07.2017.

    Iznimno smion potez

  • No Namee 07.07.2017.

    sretno i pamet u glavu

  • centarfor 07.07.2017.

    Dokle god se ne donese zakon o tome da se kaciga mora skinuti s glave na udaljenosti manjoj od 2 m od motora inače slijedi kazna kao za pokušaj pljačke. U tom slučaju svaki zaštitar takvog treba tretirati kao pljačkaša. Dok se to ne regulira na taj način, ovo će se događati. Sjetite se ubojstva Pukanića (čovjek s kacigom prošao je "pola" grada a i mnogih pljački koje su napravili ovakvi kao ovaj danas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare