To je to što me zanima!

Središtem Atene odjeknula je eksplozija, nije bilo ozlijeđenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Eksplozivna naprava aktivirana vremenskim upaljačem smještena u ruksak u blizini ureda Grčke poslovne federacije eksplodirala je u utorak oko 3.30 sati ujutro
Vidi originalni članak

Bomba je eksplodirala ispred ureda Grčke poslovne federacije rano ujutro u utorak u središtu Atene, pri čemu su razbijeni prozori, no nije bilo žrtava, potvrdila je policija.

Napadi na banke, političare, novinare i poslovne ljude nisu neuobičajeni u Grčkoj koja ima dugu povijest političkog nasilja, a osobito je učestalo rašireno u najgoroj ekonomskoj krizi posljednjih desetljeća.

POGLEDAJTE VIDEO: Eksplozija odjeknula Atenom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Eksplozija, za koju policija vjeruje kako su je izazvale domaće gerilske skupine, je prvi takav napad otkako je ljevičar premijer Alexis Tsipras došao na vlast u siječnju.

Eksplozivna naprava aktivirana vremenskim upaljačem smještena u ruksak u blizini ureda Grčke poslovne federacije eksplodirala je oko 3.30 sati ujutro. Anonimni pozivatelj upozorio je na postavljenu bombu jednu novinsku redakciju nekih 30-ak minuta ranije, rekli su policijski službenici.

REUTERS

Očevici su vidjeli staklo razbijenih prozora rasuto duž ulice u poslovnom dijelu Atene. Policija je okružila dva bloka oko poslovne zgrade i pripadnici protueksplozijske postrojbe istražuju mjesto događaja.

Bombaški napadi i paleži su intenzivirani u Grčkoj od 2010. kada su prihvaćene nepopularne mjere rasta poreza, rezanja plaća i mirovina u zamjenu za financijsku pomoć Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare